“Dalından koparılan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder”. A.TÜRKEŞ

İslam ahlak ve fazileti ile donatılmış gençler nesiller yetiştirmek olmalı en büyük idealimiz. Sizler kutlu bir davanın insanlarısınız. Yola çıkarken dedikodulara kulaklarınızı tıkadınız. Türk Milletinin ve bütün insanlığın kurtarıcısı olarak yetiştiniz.

Bir büyüğümüzün seneler önce söylediği söz.

    “Ben Türk Milletini, Sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, Rüşvet ve hile ile çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenlerine, Ahlaktan mahrum bir hürriyete, tefeciliğe, karaborsaya yer veren bir iktisadi yapıya çağırmıyorum”. “Sizlere kolay bir başarı, vaad ediyorum. Kısa zamanda bir iktidar umanlar bizimle yola çıkmasınlar. Yolumuz uzun ve çetindir. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacaktır. Bu çetin yolda dayanabilecekler, bizimle gelsinler. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar kafilemize katılsınlar”. A.TÜRKEŞ


Türk milliyetçiliği ülküsü ile düşünen ve yaşayan her dost ile paylaşmak istediğim bir konu var. Türk milleti zor günler yaşıyor diye düşünüyorsak, asgari müşterek bir nokta bulup bir ve beraber olmanın, siyasal birliğin, dirliğin sağlanmasında herkes birbiriyle yarışmalıdır. Ülkücülerin ortak bir konuları olduğunu zannediyorum. ”Vatanın bölünmez bütünlüğü. Milletin birliği.Vatanı temsil eden bayrağın şanla şerefle dalgalanması”.

Resmi dilin Türkçe olması. Minarelerden ezanların susmaması. İnanan her ülkücünün, her kesimden vatandaşa karşı daha duyarlı olunması.Gönüllerin kuşatılması.Türk milliyetçiliği ülküsünü güden herkesin savunması gereken konudur.Fikri düzeyde bu ölçüler ile kendi hayatımızı yaşamalıyız.Herkesten illa böyle olmalısın diye diretmedin,ana konularda anlaşarak beraber hareket edebilmeliyiz.Hele şu günlerde ülkenin birliğe ve beraberliğe ihtiyacını göre göre içerideki teferruatlarla uğraşmamalıdır ülkücü.Ülkücülüğü bir meslek olmaktan çıkarmalı,hayat nizamı haline dönüştürmelidir ülkücü.

Ülkücü eskimeden kendini yenilemeli ve Türk dünyasını geleceğe taşıyacak yapıyı kurmalı. Ülkücüler birliğinizi bozacak her türlü davranış dışarıdan gelen nifaktır.Siz ki nizamı alem dediniz .Türk birliği dediniz.Bu uğurda tavrınızı ve tarafınızı belirlediniz.Şimdilerde içinize sizden”GİBİ”görünenleri ve çakalları sokmayınız.Türk milleti sizi bekliyor.Lütfen dedikodu ve sonunun nereye varacağını hesaplayamadığınız tartışmalara girmeyiniz.Siyasi iktidarınızı tamamlayınız.

Senelerce her konuda aldatılmaya çalışıldınız. Kimse önünde eğilmeyin. Kimsenin tuzağına takılmayın.Sizler bilimde fende en iyisi olanlarsınız.Ülkücü okur araştırır ve sonucunu görmediği yola koyulmaz.İdealleri hep yüksektir.Bir tek Allaha kuldur.Aklını kullanarak bu aziz Türk milletinin geleceğini kurmalıdır.

Yakın siyasi çalkantılara bakarsanız göreceksiniz ki herkes bireysel ve çıkarcı olmuştur. Mazlum Türk milletinin çıkarlarını koruyacak olanlar da sizlersiniz.

"Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır."A.TÜRKEŞ

 Bir fikre, bir ideolojiye, kendisinden daha üstün bir fikirle karşı çıkılır. Karşı fikir kaba kuvvetle ezilemez.

Milliyetçilik; reaksiyon değil, aksiyondur. TÜRKLÜK bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur. Mülkiyetin; başkalarını sömürme, ezme aracı olarak kullanılmasına karşıyız.Milliyetçilik ülküsü, ideolojisi her türlü sınıf sistemlerine karşıdır. Fikir, iman, ülkü aşkı, İnsanları güçlü yapan bunlardır. Biz ne başkalarına uşaklık etmek, nede başkalarını uşak olarak kullanmak istemeyiz.
Taklitçilik bir nevi hırsızlıktır. Dokuz Işık Doktrini, derin bir insan sevgisi ve insan haysiyetine saygı ile bağlı olma isteğini içerisinde taşır.

İnsanlık aleminin en şerefli bir ailesi Türk Milletidir. Türk Töresi, Türk Ülküsünün ayrılmaz bir parçasıdır.Ülküsüz insan çamurdan farkı olmayan bir varlıktır.Ahlakçılık anlayışımız, Türk Ahlakı ve Müslümanlık inancından meydana gelmiştir.İslamiyet’i ele alıp Türklüğü inkar etmek ihanettir.Bunun terside aynı derecede gaflet ve ihanettir.

Türkün en önemli vasfı teşkilatçılığıdır. Kendi planımıza tabi olacağız. İnsanlar; yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler. Fakat adaletsizliğe,hor görülmeye aşağılanmaya asla müsaade,müsamaha etmezler.Hepiniz birer Türk Bayrağısınız.Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin,yere düşürmeyin.

Ülkücünün kırmızı çizgileri. Doğru olmak, dürüst olmak. Adaletli olmak. Haktan yana olmak.Adaletten ayrılmamak.Vatanı,Milleti için yaşamak.Türk Milliyetçiliği idealinden ayrılmamak.