ABD Başkanı Donald Trump, İran ile varılan anlaşmaya dair dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Trump, Truth sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İran'ın 'asla nükleer silaha sahip olmayacağını' kabul ettiğini belirtti.
Ödeme İddialarına Yalanlama
ABD'nin İran'a yüklü miktarda ödeme yapacağı yönündeki söylentilere de değinen Trump, bu iddiaları 'Dumokratlar' tarafından ortaya atılmış bir yalan haber olarak nitelendirdi ve ABD'nin İran'a 300 milyon dolar ödeyeceği hikayesinin asılsız olduğunu vurguladı. Trump'ın 'Demokratlar' yerine kullandığı 'Dumokratlar' ifadesi ise İngilizce'de 'aptal' anlamına gelen 'dumb' kelimesiyle birleştirilmiş bir türetme olarak dikkat çekti.
Netanyahu ve İran Gerilimi
Öte yandan, İsrail muhalefetinden Başbakan Netanyahu'ya yönelik eleştiriler sürerken, İran ile yaşanan gerilimin başlangıcındaki ve sonundaki Trump'ın beden dilindeki değişimler de dikkatlerden kaçmadı. Netanyahu'nun geçmişte belirlediği hedefleri inkar ettiği yönündeki iddialar da İsrail siyasetinde yankı bulmaya devam ediyor.



