Doğurganlık oranlarının artırılması, aile kurumunun güçlendirilmesi ve sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu adımın Nüfus Politikaları Kurulu’nun uzun süredir üzerinde çalıştığı yapısal reformlardan biri olduğunu belirtti.

KAMU KURUMLARINDA ÇOCUK BAKIMI
Cumhurbaşkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarına resmi bir yazı göndererek kreş ve bakımevlerinin kapasitesinin artırılmasını talep etti. Yılmaz, özellikle 7/24 hizmet veren kamu kurumlarında çocuklara güvenli ve nitelikli bakım ortamları sunmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu yeni düzenleme ile çalışan anne ve babaların çocuklarına daha iyi bakabilmeleri amaçlanıyor.

NÜFUS POLİTİKALARININ ÖNEMİ
Yılmaz'ın açıklamalarına göre, bu adım doğurganlık oranlarını artırmak, aile kurumunu güçlendirmek ve sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak için atılıyor. 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte çocuk bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması, doğum sonrası kadın istihdamının desteklenmesi ve genç çiftlerin çocuk sahibi olmasının önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor. Kamuda hizmet veren tüm kurumların bu düzenlemeyi hızla hayata geçirmesi, sosyal adaletin tesisi ve nüfus politikalarının etkinliği açısından büyük önem taşıyor.


