2026 sezonuyla birlikte Formula 1 araçlarının şasi ve güç ünitelerinde önemli değişiklikler yapıldı. Artık elektrik enerjisine daha fazla bağımlı hale gelen yeni motorlar, pilotların düzlüklerde vites düşürmesini veya viraj girişlerinde gaz kesmesini zorunlu kılıyor.
YENİ YARIŞ TARZIYLA EĞLENCE ARTIYOR
Bu durum, sezonun ilk iki yarışında pilotların birbirini sürekli yakalayıp geçtiği heyecan dolu bir yarış deneyimi yaratıyor. George Russell, Melbourne’de Charles Leclerc ile yaşadığı çekişmelerin ve Cumartesi günü Lewis Hamilton ile sergilediği rekabetin, bu yeni tarzın eğlenceli yönlerini ortaya koyduğunu ifade etti. Russell, yeni kurallara getirilen eleştirilerin aksine, bu sistemin sıkı taraftarlar tarafından bile benimsenmeye başlandığını düşünüyor.
REKABETİN YENİ BOYUTU
Russell, "Yeni 'sollama modu' sayesinde arkasındaki pilotun boost düğmesini 330 kilometre/saat hızında kullanabilmesi, öndeki pilotun ise sadece 290 ile sınırlı kalması oldukça etkili görünüyor" dedi. Bu sistemin klasik DRS ile benzer bir mantıkla işlediğini belirterek, sıkı taraftarların dahi yeni kurallardan hoşlandığını belirtti. Geçtiğimiz hafta Esteban Ocon'un karamsar tahmininin aksine, Russell, rekabetin yakınlığı nedeniyle daha olumlu bir duruş sergiliyor. "Formula 1'de üç veya dört aracın aynı pozisyon için gerçekten dişe diş mücadele edebildiği bir dönemi hiç hatırlamıyorum," diyerek heyecanını dile getirdi.



