SPOR
Yayınlanma : 05 Nisan 2026 02:22
Düzenleme : 05 Nisan 2026 02:22

McLaren pilotu Piastri'den iddialı sözler: Mercedes'i yenmek mümkün!

McLaren pilotu Piastri'den iddialı sözler: Mercedes'i yenmek mümkün!
McLaren pilotu Oscar Piastri, Japonya Grand Prix'sindeki performanslarının ardından Mercedes'i yenebileceklerine inandıklarını belirtti, ancak kapatılması gereken önemli bir fark olduğunu da ekledi.

Formula 1'de sezon öncesi testlerdeki iddialı performansı ve ilk üç yarışı lider tamamlamasıyla favori gösterilen Mercedes, Japonya Grand Prix'sinde ciddi bir rakiple karşılaştı. McLaren pilotu Oscar Piastri, bu yarışta sergiledikleri performansla Mercedes'i yenmenin mümkün olduğuna dair inancını dile getirdi.

McLaren pilotu Piastri\

JAPONYA GRAND PRİX'İNDE BÜYÜK SÜRPRİZ

Yarışın ilk bölümünde liderliğini sürdürmeyi başaran Piastri, güvenlik aracı periyodunda Kimi Antonelli'nin hızlı pit stopu sonrası ikinciliğe geriledi. Yarışı kazanamasa da, McLaren'in rekabetçi bir araçla ön gruptaki rakipleriyle başa çıkabileceğini gösteren bu performans, takım için umut verici oldu. Piastri, "Bence mümkün. Geçen yıldan biliyoruz ki en iyi araca sahip olsanız bile onu çok üst düzeyde sürmeniz gerekiyor. Bence Japonya’da biz bunu çok iyi yaptık. En hızlı araca sahip olan tarafın işinin her zaman kolay olmadığını görmek ilginçti. George'u bu kadar uzun süre arkamda tutabilmek beni cesaretlendirdi." ifadelerini kullandı.

MC LAREN'İN HEDEFİ YENİDEN ZİRVE

Son iki yılın şampiyonu olarak sezona başlayan McLaren'in genel olarak istikrarlı bir performans sergileyemediği biliniyor. Ancak Suzuka'daki sonuçların takıma moral verdiğini belirten Piastri, yeniden yarış galibiyetleri için düzenli olarak mücadele eden bir takım haline gelmek adına önlerinde uzun bir yol olduğunu vurguladı. "Suzuka'daki sonucun ardından hiçbir yanılsama içinde değiliz. Bu hafta sonu her şeyi doğru yapmamıza rağmen 15 saniye gerideydik. Kapatmamız gereken ciddi bir fark var." diyen Piastri, "İstikrarlı şekilde rekabet edebileceğimize inanıyorum ama bunun için çok çalışmamız gerek." şeklinde konuştu.