Formula 1'in Kanada Grand Prix'sine damga vuran sprint sıralama seansında Mercedes pilotları George Russell ve Kimi Antonelli zirvede yer alırken, Lando Norris üçüncü sırada kendine yer buldu. Ancak McLaren'in bu önemli yarışa getirdiği yeni ön kanat güncellemesi, son anda alınan bir kararla piste çıkmadı. Bu durum, takım içinde bir takım soru işaretleri yarattı.

GÜNCELLEME SON DAKİKADA İPTAL EDİLDİ
McLaren takım patronu Andrea Stella, seans sonrası yaptığı açıklamada, Kanada'ya getirilen yeni ön kanat güncellemesini son anda kullanmama kararı aldıklarını belirtti. Stella, aracın mevcut ve eski tasarım ön kanatla piste çıktığını ve yeni parçayı değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Stella, "Mercedes'in burada önemli güncellemeler getirdiğini düşünürsek farkın makul olduğunu söyleyebilirim. Güncellenmiş ön kanadın tepkilerini ölçmek için biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Sonuç olarak sprint sıralamalarından çok kısa bir süre önce kullanmama kararı aldık." dedi.
DİKKATLİ KARARLAR VE POLE POZİSYONU
Stella, pole pozisyonunu hedeflediklerini ancak her şeyi titizlikle değerlendirip dikkatli kararlar vermeleri gerektiğini vurguladı. Max Verstappen ise aracında yaşadığı beklenmedik sorunlar nedeniyle yedinci sırada kalarak hayal kırıklığı yaşadı. McLaren'in bu stratejik hamlesi, sezonun geri kalanında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu olmaya devam ediyor.


