Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta, Rus askeri hareketliliğinden dolayı iki ülke arasındaki ipler her geçen gün daha da geriliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Devlet Başkanlığı Basın Servisi üzerinden görüntülü yayımlanan mesajda, Rusya Devlet Başkanı Putin’e Donbas’ta görüşmeyi teklif etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün yayımladığı görüntülü mesajında Rusya Devlet Başkanı Putin’e seslenerek, Donbas bölgesinde görüşme yapma önerisinde bulundu. Rusya ile konulara farklı yaklaştıklarını belirten Zelenskıy, bu durumun kalıcı bir problem olmaktan çıkabileceğini savundu ve iki ülke arasındaki diyaloga vurgu yaptı.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY’DAN PUTİN’E DONBAS’TA GÖRÜŞME TEKLİFİ

Normandiya Dörtlüsü ve Üçlü Temas grubu toplantılarında bölgede kapsamlı ateşkesin sağlanması için görüşmelerin yapıldığını dile getiren Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya tarafının uzlaşmaz tutumunu hatırlattı. Durumu yerinde görmek için temas hattına gidilmesi gerektiğini aktaran Zelenskıy, Putin’e “Ben oraya her ay gidiyorum Sayın Putin. Dahasına da hazırım ve size savaşın sürdüğü Ukrayna’nın Donbas bölgesinde herhangi bir noktada görüşmeyi öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da... Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da...

MİLYONLARCA KİŞİNİN HAYATI RİSKE ATILACAK

Zelenskıy, Ukrayna ve Rusya arasında çıkacak olan olası bir çatışmada, milyonlarca kişinin hayatının riske atılacağını kaydederken; “Rusya devlet başkanı bir kez ‘eğer savaş kaçınılmazsa ilk saldıran ol’ dedi. Fakat bana göre, bütün liderler, gerçek bir savaş ve milyonlarca yaşam söz konusu olunca savaşın kaçınılmaz olmadığını anlamalı” dedi.