ABD'nin Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde (UCLA) devam eden Filistin'e destek gösterilerine polis müdahale etti. Gösterilere katılan Filistin yanlısı öğrencilere yönelik yapılan müdahalede polis, plastik mermi ve biber gazı kullandı. Tansiyonun yükseldiği olaylarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Olaylar, kampüs içindeki çadır alanında yaşandı. İsrail yanlısı bir grup maskeli kişinin çadır alanına saldırması üzerine gerilim arttı. Filistin destekçileri, şemsiye ve kasklarla karşılık verirken, polis ekipleri iki grup arasındaki gerginliği yatıştırmak için müdahalede bulundu. Ancak, polis müdahalesi sertleşti ve öğrencilere plastik mermi ve biber gazı ile karşılık verildi. Bu sert müdahalenin ardından çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Aynı zamanda, New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde de benzer olaylar yaşandı. Dün gerçekleşen operasyonda da çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyon sonrası, kampüs göndere çekilen Filistin bayrağı indirilerek ABD bayrağı göndere çekildi.

4 aylık bebeğini 9 metre yükseklikteki evinin camından sarkıttı 4 aylık bebeğini 9 metre yükseklikteki evinin camından sarkıttı

Bayrak Indirme