F.Bahçe’nin Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu Başkan Vekili Hakkı Kurtuluş oldu F.Bahçe’nin Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu Başkan Vekili Hakkı Kurtuluş oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'ni kullanmaya başlayacağını duyurdu. FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Serie A gibi turnuvalarda kullanılan bu sistem, Türkiye'de de uygulanacak. Süper Lig'in ev sahibi stadyumlarındaki altyapı ve kamera kurulumları tamamlandıktan ve testler başarıyla gerçekleştirildikten sonra, sistem 20. haftadan itibaren devreye girecek.

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, stadyum kameraları tarafından futbolcuların görüntülerini taramak için iskelet sistemlerinin 29 farklı noktasını kullanacak. Elde edilen görüntüler eş zamanlı olarak VAR Merkezi'ne iletilerek maç hakemine sunulacak. Hakem, VAR monitörü aracılığıyla kısa sürede karar verebilecek. Sistem tarafından taranan görüntüler, oluşturulan üç boyutlu animasyonlarla maçı izleyenlere de yayıncı kuruluş aracılığıyla gösterilecek. Bu adımın, ofsayt kararlarının daha doğru ve hızlı bir şekilde alınabilmesine katkı sağlaması bekleniyor.