Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul il sağlık yöneticileriyle salgın sürecini değerlendirdi. Bakan Koca, "İstanbul'da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı, ülkemizdeki vakaların yaklaşık yüzde 40'ı İstanbul'da. Tespit edilen vakaların yüzde 85'ini çeşitli varyantlar oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarının yaklaşık yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu açıkladı.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İl sağlık yöneticilerimizle salgın sürecini değerlendirdik. İstanbul'da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık yüzde 40'ı İstanbul'da. İstanbul'un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul'u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 85'İNİ ÇEŞİTLİ VARYANTLAR OLUŞTURUYOR"

Koca, "Tespit edilen vakaların yüzde 85'ini çeşitli varyantlar oluşturuyor. Bütün veriler bulaşmanın daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bulaşma hızını azaltmak için tedbirler belli. Aşı ise en büyük silahımız. Sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını olmaktan çekinmemeli" dedi.

İbn-i Sina’nın önerdiği bu baharat saç dökülmelerini durduruyor İbn-i Sina’nın önerdiği bu baharat saç dökülmelerini durduruyor

Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca: Ülkemizdeki vakaların yaklaşık yüzde 40'ı İstanbul'da