Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin ziyareti sırasında yerel seçim öncesi esnaf ziyaretinde bulunarak AKP Milletvekili Faruk Kılıç ve AKP İl Başkanı Vahap Alma ile birlikte Ravza Caddesi'nde temaslarda bulundu. Bu esnada, bir yurttaşın oğlu için diyabet sensörü talebi üzerine Koca, yerli sensör üretimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, "Bizim yapmak istediğimiz bu sensörü yerlileştirmek. Yerlileştirmeyle ilgili önemli bir mesafe alındı. Açıklamadım, burada ilk kez söylüyorum, ilk aşaması da tamamlandı. Pilot üretime geçilmek üzere klinik çalışma safhasına gelindi. Çok uzamayacak. Bütün çocuklarımıza, özellikle insülin kullanan tip 1 diyabetlilerin hepsine vermek istiyoruz ama yerli olanları" dedi.

Alerji nedir? Yaz alerjilerine dikkat! Alerji nedir? Yaz alerjilerine dikkat!

Daha sonra Bakan Koca, Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde yapımı devam eden şehir hastanesi inşaatını ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sağlık Bakanı'nın diyabet sensörüne yönelik yerli üretim vurgusu, yerli sağlık teknolojilerinin geliştirilmesine olanak tanıyarak ülke ekonomisine de katkı sağlayabileceğini vurguladı.