İbn-i Sina’nın saç dökülmesine iyi geldiği için önerdiği baharat, pek çok konuda da insan sağlığına faydalı. İşte detaylar…

İbn-i Sina’nın mucizevi baharatı kekik…

Kekik, antioksidan bakımından zengindir. Vücuda zarar veren serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir.

Kekikte bulunan bileşikler, bakteri ve mantarların büyümesini engelleyebilir. Bu nedenle, kekik bazı enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olabilir.

Kekik, sindirim sistemi sağlığını destekleyebilir. Sindirimi kolaylaştırabilir, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını hafifletebilir.

Bazı araştırmalar, kekiğin kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu, özellikle diyabet yönetiminde faydalı olabilir.

Kekik, öksürük ve boğaz ağrısı gibi solunum yolu sorunlarını hafifletebilir. Bu nedenle, özellikle soğuk algınlığı veya grip dönemlerinde kullanılabilir.

Bazı çalışmalar, kekiğin kanser riskini azaltabileceğini göstermektedir. Bu anti-kanser etki, kekikte bulunan bazı bileşiklerin kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye veya öldürmeye yardımcı olmasıyla ilişkilendirilir.

Uzun Covid’de gizem çözüldü! Uzun Covid’de gizem çözüldü!

Kekik yağı, aromaterapi alanında kullanılarak zihinsel ve duygusal rahatlamaya yardımcı olabilir. Rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ve stresi azaltabilir.

Kekik, saç ve cilt bakımında da kullanılmaktadır. Ciltteki iltihabı önler ve saç dökülmesini azaltırken saçları güçlendirir.

NOT: DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ…