Hızlı kilo vermek, kilolardan hızlıca kurtulmak pek çok kişinin istediği bir şey. Peki, kilo verirken nelere dikkat edilmeli? Evde kendi kendinize zayıflayabilmek mümkün mü? İşte bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

Kilo vermenin ve verdiğin kiloyu korumanın en iyi yolu uzun süre bağlı kalabileceğiniz düşük kalorili bir beslenme planı yapmaktır. Eğer sadece hızlı bir şekilde birkaç kilo vermek istiyorsanız, kısa vadeli hedefine ulaşmanıza yardımcı olacak çok sayıda teknik bulunuyor. 

ŞOK DİYETTEN UZAK DURUN!

Örneğin şok diyetlerle 1 haftada 4-5 kilo vermek aslında kilo vermenin temel amacı olan yağlardan kurtulmayı sağlamıyor. Bu tip diyetler sadece su ve bir miktar kas dokusu kaybına yol açıyor.

Ayrıca şok diyetlerle verilen kiloların kısa bir süre sonra geri döneceği neredeyse garanti. Sağlıklı hızlı kilo vermenin yolu ise beslenme alışkanlıklarınızı düzenleyip, kalorisi düşük ancak besleyici özelliği olan gıdaları daha çok tüketip düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor.

EGZERSİZ YAPIN

Egzersiz yapmaya ilk başladığınızda kas olarak birkaç kilo alabilirsiniz, ancak uzun vadeli, sürdürülebilir zayıflama planının önemli bir bileşenidir. Ne kadar yoğun olursanız olun, gerçekten kilo vermek ve bu kiloyu korumak istiyorsanız her gün egzersize vakit ayırmanız önemlidir. Markete araçla gitmek yerine yürümek gibi küçük şeyler bile hızlı kilo vermeyi etkileyebilir.

Başlamadan önce bir mezura ile belinizi, kalçanızı ve göğsünüzü ölçün. Eğer kilo alıyorsanız ama bu değerler azalıyorsa, kas kazanıyor ve yağ kaybediyorsunuz demektir.

Ev işleri yaparken egzersiz yapın. Enerjik bir biçimde toz alın, süpürün ve paspas yapın.

Yürüyüş miktarınızı arttırın. Yürüyen merdiven yerine merdivenleri kullanın ve varsa aracınızı gideceğiniz yerden olabildiğince uzağa park edin.

TELEVİZYON ÇOK YEDİRİYOR!

Kızamık vakalarında korkutan artış! Kızamık vakalarında korkutan artış!

Evde kilo verme konusunda kendisiyle yapılan bir söyleşide televizyondan uzuk durulmasını, çünkü TV karşısındayken insanların çok yemek tükettiğini belirten diyetisyen Sinem Paker, ''Neden televizyon karşısında yemek yenmemeli?'' sorusuna şu karşılığı veriyor: ''İnsanları adeta hipnotize ediyor. Bizi hareketsiz yapıyor. Eskiden çocuklar sokaklarda koşup oynarken şimdi televizyon, bilgisayar karşısında. Toplumumuzda şişmanlığın artmasının başlıca sebebi budur, hareketsizlik çok arttı. Doyma hissi veya hızlı miktarlarda bir şekilde tükettiğinizde yediğinizi ayarlayamıyorsunuz. Yemeye başladıktan 20 dakika sonra beyinden doyma hissi emri gelir. Bu 20 dakika boyunca televizyon izlerseniz yediklerinizin miktarına adapte olamazsınız ve çok fazla yemiş olabilirsiniz. Ne yediğinizi bilmeniz, görmeniz, yediğinizin tadına varmanız gerekiyor. Televizyon bunu engelliyor. Çocuklarda çok sık düşülen bir hata. Çocuklara asla televizyon karşısında yemek yedirilmemeli. Aksi halde ileride büyük sorunlara yol açar.''

DAHA ÇOK PROTEİN

Karbonhidrat yerine (ekmek, pirinç, patates, makarna…) protein ağırlıklı beslenmek (et, balık, yumurta, süt ürünleri…) hızlı kilo vermek konusunda size iki temel noktada destek olur.