SPOR
Yayınlanma : 30 Ekim 2025 02:36
Düzenleme : 30 Ekim 2025 02:36

Zandvoortta sürpriz zafer: Piastri damalı bayrağı ilk geçti!

Zandvoortta sürpriz zafer: Piastri damalı bayrağı ilk geçti!
Hollanda Grand Prixsinde Oscar Piastri zafere ulaşırken, Max Verstappen ikinci, Isack Hadjar ise ilk kez podyuma çıktı. Ferrari ve McLarenden önemli isimler kazalarla yarış dışı kaldı.

Formula 1 Hollanda Grand Prixsi, Zandvoortta nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 4,2 kilometrelik pistte 72 tur boyunca süren yarışın galibi, 1 saat 38 dakika 29.849 saniyelik derecesiyle McLaren pilotu Oscar Piastri oldu. Bu zafer, Piastrinin sezon içerisindeki yedinci birinciliği olarak kayıtlara geçti.

PODYUMUN DİĞER İSİMLERİ VE SÜRPRİZLER

Hollanda Grand Prixsinde Red Bull pilotu Max Verstappen, Piastrinin 1.271 saniye gerisinde ikinci sırada yer alırken, Racing Bulls Honda takımının genç yeteneği Isack Hadjar ise kariyerinde ilk kez podyuma çıkarak 3.233 saniye arkada üçüncü oldu. Yarışa damgasını vuran sürprizlerden biri de buydu.

TALİHSİZ KAZALAR VE SEZONUN DEVAMI

Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Lewis Hamilton, pistteki kazalar nedeniyle yarış dışı kalırken, McLarenden Lando Norris de aracındaki teknik bir sorun sebebiyle mücadeleye veda etmek zorunda kaldı. Sezonun 16. yarışı, 7 Eylül Pazar günü İtalya Grand Prixsi ile devam edecek. Bu sonuçların ardından pilotlar ve takımlar klasmanında sıralamalar da şekillendi. Pilotlarda Oscar Piastri 309 puanla liderliğini sürdürürken, takımlar klasmanında McLaren 584 puanla zirvede yer alıyor.