SPOR
Yayınlanma : 01 Nisan 2026 19:21
Düzenleme : 01 Nisan 2026 19:21

Wolff'tan F1 kurallarına eleştiri: 'Bu tür kazalar önlenmeli

Wolff'tan F1 kurallarına eleştiri: 'Bu tür kazalar önlenmeli
Haas pilotu Bearman'ın yaşadığı kazanın ardından Toto Wolff, F1 kurallarının gözden geçirilmesi gerektiğini ve güvenlik endişelerinin öncelik kazanması gerektiğini belirtti.

Haas pilotu Oliver Bearman, Suzuka'da Franco Colapinto'nun ani hız düşüşü nedeniyle yaşadığı yüksek hızlı kazanın ardından Formula 1'deki mevcut regülasyonlar yeniden gündeme geldi. Bu olay, sporun yönetim organı FIA'yı harekete geçmeye teşvik ediyor.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ ÖNE ÇIKTI

Bearman'ın yaşadığı ciddi kaza, özellikle yeni getirilen kuralların getirdiği güvenlik endişelerini artırdı. Normalde sıralama formatı üzerine odaklanması beklenen beş haftalık arada yapılacak regülasyon değerlendirmelerinin, bu kazanın ardından öncelikli olarak güvenlik konularına odaklanması bekleniyor. Haas Mercedes takım patronu Toto Wolff, bu durumu desteklediğini belirterek, "Bu kesinlikle bakmamız gereken bir konu. Bunun tekrar yaşanmasını istemiyoruz," dedi.

REGÜLASYONLAR HENÜZ OLGUNLAŞMADI

Wolff, mevcut regülasyonların henüz çok yeni olduğunu ve üçüncü yarışın geride kaldığını vurgulayarak, "Henüz 'olgunlaşmamış' sayılırlar," ifadelerini kullandı. FIA ve takımların bu kazayı detaylı bir şekilde analiz edeceğini ve benzer durumların önüne geçmek için çözümler üreteceğini belirtti. Ancak Wolff, bu tür tehlikeli hız farklarını ortadan kaldıracak net bir çözümün henüz bulunmadığını da kabul etti. "Şu anda açık bir çözüm yok. Ancak eminim takımdaki benden daha yetkin insanlar bu sorunu nasıl çözebileceğimizi düşünüyordur," diye ekledi.