SPOR
Yayınlanma : 09 Mart 2026 10:53
Düzenleme : 09 Mart 2026 10:53

Wheatley, Bortoleto'nun puan alması hakkında: 'İnanılmaz derecede gururluyum

Wheatley, Bortoleto'nun puan alması hakkında: 'İnanılmaz derecede gururluyum
Audi'nin Formula 1'deki ilk yarışında Bortoleto, dokuzuncu sırayı alarak puan kazandırdı. Takım patronu Wheatley, bu başarıdan dolayı gururlu olduğunu söyledi.

Audi'nin Formula 1'deki ilk yarışını geride bıraktık. Brezilyalı çaylak Gabriel Bortoleto, dokuzuncu sırayı alarak takımına puan kazandırdı. Ancak, Alman pilot Nico Hülkenberg, yarışa teknik bir arıza nedeniyle başlayamadı.

TEKNİK SORUN AÇIKLAMASI

Takım patronu Jonathan Wheatley, yaşanan aksaklığı değerlendirdi. Wheatley, "Start gridine giderken araç ile pit duvarı arasındaki iletişimi kaybettik. Bir şüphemiz vardı ve sorunu çözmeye çalıştık ancak başarılı olamadık. Bu yüzden hâlâ yarışta olan ikinci araca odaklandık" dedi. Ayrıca Hülkenberg'in hayranlarından özür dileyerek, "Nico'nun tüm hayranlarından özür dilemek istiyorum" ifadesini kullandı.

BORTOLETO'YA KATILIM GURURU

Bortoleto, 10. sıradan başlayarak yarışı dokuzuncu sırada tamamlayarak takımına iki puan kazandırdı. Wheatley, bu başarıdan dolayı oldukça gururlu olduğunu belirterek, "Hinwil ve Neuburg'da yapılan çalışmalarla, bizi buraya getiren tüm yetenekli insanlarla gurur duyuyorum. İlk yarışımızda Q3'e kalıp dokuzuncu sırayı almak inanılmaz" şeklinde konuştu. Bortoleto ise yarışın oldukça hareketli geçtiğini ve yeni kurallarla iyi bir iş çıkardıklarını ifade etti.