SPOR
Yayınlanma : 15 Şubat 2026 17:16
Düzenleme : 15 Şubat 2026 17:16

Verstappen, Red Bull'un hızını bilmiyor ama bu onu endişelendirmiyor

Verstappen, Red Bull'un hızını bilmiyor ama bu onu endişelendirmiyor
Max Verstappen, Red Bull'un testlerdeki hızını bilmediğini ancak bunun onu endişelendirmediğini belirtti, Melbourne'da gerçek performansın ortaya çıkacağını ifade etti.

Hollandalı pilot Max Verstappen, Red Bull'un RB22 aracıyla Bahreyn'deki testlerde toplam 197 tur atarak takımın programının önemli bir kısmını tamamladı. Ancak, testler sırasında hiçbir günün en hızlı turunu atamadı ve rakibi Mercedes'in takım patronu Toto Wolff'un Red Bull'u 'referans nokta' olarak göstermesine rağmen, sıralamadaki gerçek konumunu bilmediğini ifade etti.

TEST VERİLERİ YAKINLIK GÖSTERİYOR

Veriler, McLaren, Mercedes, Red Bull ve Ferrari'nin performanslarının birbirine oldukça yakın olduğunu ortaya koyuyor. Test günlerinde her bir takım en az bir günü lider tamamlayarak rekabetin ne kadar dengeli olduğunu gösterdi. Verstappen, motor modları ve yakıt yükleri gibi faktörlerin belirsizliği nedeniyle test sonuçlarını yorumlamanın anlamsız olduğunu vurguladı.

VERSTAPPEN'İN RAHAT TAVRI

Verstappen, takımının hızı konusunda endişeli olmadığını belirterek, "Hiçbir fikrim yok. Açıkçası bu konuda pek endişeli de değilim. Melbourne'de görürüz" dedi. Sorunsuz bir şekilde çok sayıda tur atabilmenin olumlu olduğunu, ancak tam performansın henüz sergilenmediğini ekledi. Ayrıca, medyanın testleri olduğundan daha heyecanlı gösterme eğilimine değinerek, kendisinin sadece turlarını atıp keyfine baktığını söyledi.