SPOR
Yayınlanma : 23 Ocak 2026 22:23
Düzenleme : 23 Ocak 2026 22:23

Vasseur temkinli: 'Ferrari için beklentiler şimdilik erken

Vasseur temkinli: 'Ferrari için beklentiler şimdilik erken
Ferrari takım patronu Vasseur, yeni SF-26 aracının ilk sürüşünden memnun olsa da, beklentiler için erken olduğunu vurgulayarak temkinli bir iyimserlik sergiledi ve odak noktalarının önümüzdeki testler olduğunu belirtti.

Ferrari'nin yeni Formula 1 aracı SF-26'nın Fiorano'daki ilk sürüşünün ardından takım patronu Frédéric Vasseur, temkinli bir iyimserlikle konuştu. Vasseur, 2026 projelerinin teknik anlamda büyük bir değişimi temsil ettiğini belirterek, aracın ilk kez pitten çıkıp motorunun çalıştırıldığı ana kadar herkesin nefesini tuttuğunu ifade etti. Bu adımın, yeni sezon öncesinde çok önemli olduğunu ve bu yıl daha da anlamlı hale geldiğini, çünkü yeni kuralların tamamen yeni bir araç yapmayı zorunlu kıldığını söyledi.

BÜYÜK BİR EMEĞİN ARDINDAN İLK ADIM

Vasseur, uzun bir yol kat edildiğini ve her şeyin oldukça iyi gittiğini vurguladı. Fabrikada çalışan herkesin ortaya koyduğu işten büyük gurur duyduğunu belirterek, son haftalarda, aylarda ve güç ünitesi tarafında son yıllarda çok büyük bir emek verildiğini ekledi. Bugün gördüklerinden dolayı fazlasıyla memnun olduklarını, ancak bunun bir son değil sadece bir başlangıç olduğunu ifade etti. Artık odak noktalarının, salı günü Barselona'da başlayacak testler olduğunu söyledi.

TESTLER VE GELİŞİM SÜRECİ BAŞLIYOR

Vasseur, şu andan itibaren en önemli şeyin olabildiğince çok tur atmak olduğunu belirtti. Bugün herhangi bir sorun yaşanmamasının kendilerini mutlu ettiğini ve bunun Barselona testleri öncesinde iyi bir adım olduğunu söyledi. Önümüzdeki haftaki testlerde hedeflerinin mümkün olan en fazla veriyi toplamak olacağını, asıl gelişim sürecinin ise Bahreyn testlerinden sonra başlayacağını açıkladı. Tur zamanlarının konuşulması için henüz erken olduğunu vurguladı.

ENTEGRASYON VE YENİ ZORLUKLAR

Performansın anahtarının entegrasyon olacağını söyleyen Vasseur, her bir alanın performansının önemli olduğunu, ancak asıl büyük zorluğun tüm sistemlerin birbiriyle uyum içinde çalışması olacağını belirtti. Buna pilotların da dahil olduğunu, yeni kuralların onlar için de tam anlamıyla bir sıfırlama anlamına geldiğini ifade etti. Hafta sonuna yaklaşımlarının değişeceğini, muhtemelen sürüş tarzlarının da biraz farklı olacağını ekledi. Takımın görevinin, pilotlara kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri doğru araçları sunmak olduğunu, ancak herkesin sıfırdan başladığını ve yeni zorluklarla karşılaştığını söyledi. Avustralya Grand Prix'sine kadar daha gidilecek çok yol olduğunu, bu sezon geliştirme programlarının temposunun her zamankinden daha yüksek olacağını ve gerçek tablonun Melbourne'de görüleceğini belirtti.