DÜNYA
Yayınlanma : 25 Eylül 2025 18:51
Düzenleme : 25 Eylül 2025 18:51

UEFA: İsrail'in men kararı gelecek hafta

UEFA: İsrail'in men kararı gelecek hafta
UEFA, İsrail'in uluslararası futbol organizasyonlarından men edilip edilmeyeceğine dair kararı gelecek hafta verecek. Gazze'deki İsrail saldırıları nedeniyle ölü sayısı 65.502'ye yükseldi.

UEFA, İsrail'in uluslararası futbol organizasyonlarında yer alıp almayacağına dair kararını gelecek hafta verecek. The Times'ın haberine göre, yönetim kurulu ve federasyonların büyük çoğunluğu İsrail'in men edilmesi yönünde oy kullanacak.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar devam ediyor ve bu durum, futbol dünyasında büyük tepkiyle karşılandı. Kulüpler, federasyonlar ve spor dünyasının önde gelen isimleri, yaşanan katliama karşı seslerini yükseltti. Saldırıların devam etmesiyle birlikte İsrail takımlarının UEFA organizasyonlarında yer alıp almaması tartışmaları da gündeme geldi.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 83 artarak 65.502'ye yükseldi. Son 24 saatte 83 ölü ve 216 yaralı hastanelere getirildi. 18 Mart'tan bu yana devam eden saldırılarda ise 12.939 Filistinlinin öldüğü, 55.335 kişinin yaralandığı belirtiliyor.