Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, su faturalarındaki farklı tarife uygulamaları nedeniyle yargıya taşınmışken, şimdi de Porsuk ve Sarısu çaylarındaki çevre kirliliği ile gündeme geldi.
PORSUK VE SARISU ÇAYLARINDAKİ KİRLİLİK
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, bu kirlilik üzerinden CHP’li belediyeye bir çağrıda bulundu. Albayrak, “Bahane üretmeyi bırakın, temizleyin” diyerek, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. İl Gençlik Kolları'nın Porsuk Çayı'ndaki kirliliği yerinde tespit etmesinin ardından Albayrak, yazılı bir açıklama yaparak, şehir merkezindeki temizlik ve atık kontrolünün açıkça belediyenin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.
BELEDİYENİN GÖREVİ İHMALİ
Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin derhal harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, DSİ’nin temizlik çalışmaları için destek vermeye hazır olduğunu belirtti. Porsuk ve Sarısu çaylarının çevre kirliliğinden arındırılması gerektiğinin altını çizen Albayrak, bu konuda belediyenin görevini ihmal ettiğini dile getirdi. “Belediyenin temizlik ve çevre düzenlemesi konusunu ihmal etmesi, şehrimize zarar veriyor” dedi.
ÇÖZÜM İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI
Albayrak, Eskişehir halkının sağlığının ve kentin estetik görünümünün doğrudan etkilendiğini belirterek, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrımız açıktır: Gerekli çalışmayı derhal başlatın” ifadesini kullandı. Sürekli bahane üretmenin kente yalnızca zaman kaybettirdiğini savunan Albayrak, “Porsuk’u ve onu besleyen tüm su kaynaklarını korumak ortak sorumluluğumuzdur” dedi.



