SPOR
Yayınlanma : 09 Ağustos 2025 13:32
Düzenleme : 09 Ağustos 2025 13:32

Red Bull'un hayal kırıklığı: Takım patronu değişti, Verstappen bile geride kaldı

Red Bull'un hayal kırıklığı: Takım patronu değişti, Verstappen bile geride kaldı
Red Bull Racing takımı, takımlar şampiyonasında dördüncü sırada yer alıyor ve lider McLaren'ın 365 puan gerisinde. Takım patronu Christian Horner görevden alındı ve yerine Laurent Mekies getirildi.

Milton Keynes merkezli Red Bull Racing takımı, şu anda takımlar şampiyonasında 194 puanla dördüncü sırada yer alıyor ve lider McLaren'ın tam 365 puan gerisinde bulunuyor. Takım, dört kez dünya şampiyonu Max Verstappen'in yanında ikinci koltukta istikrar sağlayamıyor. Verstappen bu yıl Red Bull'un puanlarının 187'sini tek başına toplarken, diğer sürücülerden beklenen katkı gelmedi.

TAKIMDA DEĞİŞİKLİKLER

Pist üstündeki sorunlara ek olarak Red Bull, 9 Temmuz'da Christian Horner'ın Red Bull Racing CEO'su ve takım patronu görevinden alındığını ve yerine Laurent Mekies'in getirildiğini duyurdu. Görev değişikliğinin nedeni resmi olarak açıklanmasa da, üst düzey personel kayıplarının bu kararda etkili olduğu düşünülüyor. Sezon içinde Verstappen’in, Mercedes ile görüştüğü yönünde söylentiler çıktı. Toto Wolff, Hollandalı pilotla temas halinde olduğunu doğruladı ancak Verstappen, 2026'da Red Bull ile devam edeceğini açıkladı.

SCHUMACHER'İN DEĞERLENDİRMESİ

Ralf Schumacher, Backstage Boxengasse podcast’inde sezonu değerlendirerek şunları söyledi: 'Sonuçlara bakarsanız – ki bunu söylemem hoşlarına gitmeyecek – takım açısından bakıldığında en büyük hayal kırıklığı Red Bull.' 'Sezona iyi başladılar ama artık tamamen önemsiz hale geldiler. Düşüşün en dibi açıkça Budapeşte oldu.' 'Max Verstappen'in, Toro Rosso döneminden bu yana bu kadar geride kaldığını hatırlamıyorum.'