Racing Bulls takımı, sezonun ilk önemli güncellemelerini yakın zamanda pistlere getirmeye hazırlanıyor. Aslen Bahreyn Grand Prix'si için planlanan büyük bir yenilik paketi, Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmeler ve yarışların ertelenmesi nedeniyle Miami Grand Prix'sine kaydırıldı.

SÜRPRİZ ÇİFTE GÜNCELLEME
2026'da yürürlüğe girecek yeni teknik kuralların getirdiği karmaşa, takımları geliştirmeler konusunda daha temkinli olmaya itti. Ancak Racing Bulls, bu stratejinin dışında kalarak agresif bir güncelleme döngüsüne girmiş durumda. Takımın ilk büyük güncellemesi 1-3 Mayıs tarihleri arasında Miami'de görücüye çıkacak. Ardından, 22-24 Mayıs'ta Kanada'da düzenlenecek yarış için ikinci bir büyük paket daha yolda.
PLANLANAN GELİŞTİRMELER VE REKABETÇİLİK
Racing Bulls takım patronu Alan Permane, iki güncellemeyi ardı ardına getirmelerinin takvimin bir zorunluluğu olduğunu belirterek, "Bahreyn için hazırladığımız paketi şimdi Miami'de kullanacağız. Montreal için de ayrı bir planımız var. Bu, kısa sürede çift güncelleme getireceğimiz anlamına geliyor." dedi. Permane, takımının orta grupta rekabetçi kalacağına dair inancını dile getirerek, "Diğer orta sıra takımlarıyla aynı seviyede kalabileceğimize, hatta daha iyi işler çıkarabileceğimize inanıyorum. Neredeyse her yarışta küçük adımlar atacağız ve sezon ortasına kadar net bir planımız var." diye ekledi. Sezonun ilk üç yarışının ardından Racing Bulls, takımlar şampiyonasında yedinci sırada yer alıyor.


