SPOR
Yayınlanma : 11 Şubat 2026 18:39
Düzenleme : 11 Şubat 2026 18:39

Racing Bulls erken kapandı, Aston Martin'de güç ünitesi sıkıntısı

Racing Bulls erken kapandı, Aston Martin'de güç ünitesi sıkıntısı
Racing Bulls, aracındaki sızıntı nedeniyle testleri erken kapattı; Aston Martin ise güç ünitesi sorunu nedeniyle incelemeler yapıyor.

Formula 1 testlerinde Racing Bulls takımı, genç pilot Arvid Lindblad'ın aracında meydana gelen bir sızıntı nedeniyle günü erken kapattı. Lindblad, sabah seansında 75 tur atarak altıncı en hızlı zamana imza atmış ve verimli bir başlangıç yapmıştı. Ancak öğleden sonraki seansta piste çıkamadı.

ASTON MARTIN'DE TELEMETRİ ANOMALİSİ

Aston Martin cephesinde ise sorun güç ünitesinden kaynaklanıyor. Takım sözcüsü, Lance Stroll'un sabah seansını planlandığı gibi tamamladığını ancak öğleden sonra telemetri verilerinde bir anomali fark ettiklerini duyurdu. Takım, güç ünitesindeki sorunun nedenini bulmak için ek kontroller yaptığını açıkladı.

TEST PROGRAMI BELİRSİZLİĞİ

Aston Martin, incelemeler tamamlandıktan sonra test programına devam edeceğini belirtti. Bu gelişmeler, takımların sezon öncesi hazırlıklarında teknik sorunlarla karşılaştığını gösteriyor.