Eski Ferrari mühendisi Rob Smedley, üst düzey bir Formula 1 takımından ayrılıp başka bir ekibin lider pilotu olmaya çalışan sürücülerin genellikle bekledikleri başarıya ulaşamadıklarını belirtti.

PİASTRİ’NİN DURUMU
Son günlerde ortaya çıkan haberlere göre Red Bull, Max Verstappen’in takımdan ayrılma olasılığına karşı Oscar Piastri’yi gözlem altına almış durumda. Verstappen’in Red Bull ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor, ancak Hollandalı pilot, 2026 kurallarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek Formula 1'den ayrılabileceğini ima eden açıklamalar yaptı. Bu durum, Piastri için bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

BAŞARILI OLMAK İÇİN DOĞRU TAKIMI SEÇMEK GEREKİYOR
F1 podcastine katılan Smedley, Piastri’ye başka bir takımda lider pilot olmanın her zaman daha iyi sonuçlar doğurmayabileceği konusunda uyarılarda bulundu. “Eğer takım arkadaşınızın yanında zorlanıyorsanız, daha kötü bir takıma gitmek ve oranın en iyi pilotu olmak mı istiyorsunuz?” diye sorgulayan Smedley, bu tür durumların sıkça yaşandığını, ancak başarılı sonuçlar doğurmadığını ifade etti. Ayrıca, Ferrari döneminden örnekler vererek, şampiyonluk potansiyeline sahip bir takımdan ayrılmanın büyük bir risk taşıdığını vurguladı. Eski Alpine takım patronu Otmar Szafnauer da benzer bir görüş belirterek, pilotun yeni takımında lider konuma ulaşmasının yeterli olmadığını, takımın da zirveye çıkması gerektiğini söyledi.


