Oscar Piastri, McLaren takımındaki sabotaj iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bu iddialar, Avustralyalı pilotun 2025 sezonundaki şampiyonluk mücadelesinin engellenmiş olabileceğine dair Matt Canavan'ın yaptığı açıklamalara dayanıyordu.

IDDIALARIN KAYNAĞI
Canavan, parlamentoda yaptığı konuşmada McLaren'ın Piastri'nin şampiyonluk hedeflerini baltalamış olabileceğini öne sürdü. Piastri, 2025 sezonunda takım arkadaşı Lando Norris ve dört kez dünya şampiyonu Max Verstappen ile birlikte şampiyonluk mücadelesi vermişti. Sezonun ilk dokuz yarışının beşini kazanarak güçlü bir şampiyonluk adayı olan Piastri, sezonu üçüncü sırada tamamladı.
MÜCADELE VE STRATEJİ
McLaren'ın iki birinci pilot stratejisi sezon boyunca sıkça tartışıldı. Woking merkezli ekip, pilotlarının pistte birbirleriyle yarışmalarına izin vermekle birlikte, çarpışmamalarını şart koşmuştu. Bu yaklaşım bazı taraftarlar için heyecan verici yarışlar sağlasa da, bazı yorumcular takımın şampiyonluk için tek bir pilota öncelik vermesini bekliyordu. Piastri, 7NEWS'e verdiği röportajda, "Geçen yıl takım tarafında kesinlikle kötü bir niyet yoktu. Bazı şeyleri daha iyi yapabileceğimizi biliyoruz ama sabotaj söz konusu değil" şeklinde konuştu.


