SPOR
Yayınlanma : 06 Nisan 2026 03:49
Düzenleme : 06 Nisan 2026 03:49

Piastri, Japonya'daki kazada gözden kaçan önemli detayı vurguladı

Piastri, Japonya'daki kazada gözden kaçan önemli detayı vurguladı
Piastri, Japonya'daki kazada Colapinto'nun aracında arka ışıkların yanmadığını belirterek, bu durumu endişe verici bulduğunu ifade etti.

McLaren pilotu Oscar Piastri, Japonya'daki yarışta Franco Colapinto'nun aracında yaşanan bir kazadan önce dikkat çeken bir detayı ortaya koydu.

Piastri, Japonya\

ARKA IŞIKLARIN YANMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Piastri, Oliver Bearman’ın 50G’lik kazasından önce Colapinto’nun aracındaki enerji geri kazanımını gösteren arka ışıkların yanmadığını belirtti. Spoon virajında, Colapinto’nun enerji geri kazanımı modunda olduğu sırada Bearman hızla yaklaştı ve iki araç arasındaki yaklaşık 50 km/s hız farkı, Bearman’ın tepki süresini ciddi şekilde kısıtladı. Normal koşullarda, enerji geri kazanımı yapan bir aracın arka ışıklarının yanıp sönmesi gerektiği ifade ediliyor.

ENDİŞE VERİCİ DURUM

Bearman'ın araç kamerasından alınan görüntülerde, bu uyarı ışıklarının aktif olmadığı görüldü. Piastri, Suzuka'da benzer bir tehlike yaşadığını hatırlatarak, bu durumun endişe verici olduğunu dile getirdi. “Bu, yeni araçlar tasarlandığından beri konuştuğumuz bir ihtimaldi ve güç ünitelerinin şu anki durumu, bu tür risklerin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.” dedi. Piastri, Colapinto'nun aracında yanıp sönen bir ışık olmadığını ve bunun kendisi için endişe verici olduğunu belirtti. “Antrenmanlarda Nico Hulkenberg ile benzer bir an yaşamıştım. Düzlükte bana beklediğimden üç kat daha hızlı yaklaştı, oysa ki ikimiz de tam gaz gidiyorduk.” dedi. Piastri, kazanın meydana geldiği yerin, bir aracın arkadan bu kadar hızlı yaklaşmasını bekleyeceğiniz bir nokta olmadığını vurguladı. “Bu tür kazalar yaşanabilir ama spor olarak geliştirmemiz ve değiştirmemiz gereken birçok nokta var. Özellikle güvenlik açısından acilen ele alınması gereken konular bulunuyor.” şeklinde konuştu.