Peru Kongresi, Çinli bir iş insanıyla gizli görüşmeler yaptığı gerekçesiyle görevden alınan Jose Jeri'nin yerine geçici olarak sol görüşlü milletvekili Jose Maria Balcazar'ı seçti.
BALCAZAR'IN GÖREVİ
Dün görevden alınan Jose Jeri’nin yerine yapılan oylamada, 80 yaşındaki Balcazar, ülkede geçici devlet başkanı olarak seçildi. Başkent Lima’daki Kongre oturumunda siyasi partilerden en fazla oyu alarak bu görevi üstlenen Balcazar, 28 Temmuz’a kadar bu görevde kalacak.
SİYASİ PARTİLERİN HAZIRLIKLARI
Balcazar, son 10 yılda devlet başkanlığı görevini üstlenen dokuzuncu kişi olurken, siyasi partiler temmuz ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için kampanyalarına başladı. Kongre, eski Devlet Başkanı Dina Boluarte’nin yerine geçici olarak atanan Jose Jeri’yi yaptığı oylama ile görevden aldı ve Jeri'nin görevden alınma gerekçeleri arasında, devletle iş yapan Çinli iş insanlarıyla gerçekleştirdiği gizli görüşmeler ve kamu görevlilerinin işe alımında usulsüzlük iddiaları yer aldı.



