EKONOMİ
Yayınlanma : 21 Temmuz 2026 11:47
Düzenleme : 21 Temmuz 2026 11:47

Adıyaman'da çiçek balı fiyatları belirlendi: 1250 lira

Adıyaman'da çiçek balı fiyatları belirlendi: 1250 lira
Adıyaman'da çiçek balı fiyatları belirlendi. 1 kilogram süzme çiçek balı 1250 TL, karakovan balı ise 2200 TL olarak satışa sunulacak.

Adıyaman’ın doğal yaylaları, zengin bitki örtüsü ile Türkiye’nin önde gelen arıcılık merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Yiğit, bölgede üretilen bal ve diğer arı ürünlerinin ülke ekonomisine sağladığı katkılara dikkat çekti.

ÜRETİCİLERİN AZMİ

Başkan Yiğit, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan zorluklara rağmen arıcılığın sürdürülmesinin önemine değinerek, birçok arıcının yeniden bölgeye döndüğünü ve üretime başladığını belirtti. Devletin sağladığı hibe destekleri sayesinde Adıyaman'da arı kolonisi ve arıcı sayısının her yıl arttığını ifade etti.

FİYATLANDIRMALAR VE TAVSİYELER

Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından 1 kilogram süzme çiçek balı 1250 TL, 1 kilogram petekli çiçek balı 1500 TL ve 1 kilogram karakovan balı ise 2200 TL olarak belirlendi. Yiğit, tüketicilere menşei belli olmayan arı ürünlerinden uzak durmaları gerektiğini hatırlatarak, güvenilir üreticileri tercih etmelerini önerdi.