DÜNYA
Yayınlanma : 15 Mart 2026 02:25
Düzenleme : 15 Mart 2026 02:25

Orta Doğu'daki gerilim tırmandı: Formula 1 Bahreyn ve Suudi Arabistan yarışları iptal edildi

Orta Doğu'daki gerilim tırmandı: Formula 1 Bahreyn ve Suudi Arabistan yarışları iptal edildi
Orta Doğu'daki güvenlik endişeleri nedeniyle Formula 1'in nisan ayında Bahreyn ve Suudi Arabistan'da yapılması planlanan yarışları iptal edildi. Alternatifler değerlendirilse de değişiklik yapılmadı.

Formula 1 organizasyonu, Orta Doğu'daki mevcut durum nedeniyle nisan ayında Bahreyn ve Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan yarışları iptal ettiğini duyurdu.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ERTELEME

Dünyanın en popüler motor sporları organizasyonlarından biri olan Formula 1'de alınan bu karar, spor camiasında ve ilgili ülkelerde yankı buldu. Yapılan resmi açıklamada, "Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix'leri nisan ayında yapılmayacaktır. Orta Doğu'daki mevcut durum nedeniyle, Grand Prix'ler, F2, F3 ve F1 Akademi yarışlarıyla birlikte planlandığı gibi gerçekleşmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

ALTERNATİF PLANLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Formula 1 yönetiminin, iptal kararı öncesinde alternatif çözüm yollarını değerlendirdiği ancak nisan ayı takviminde herhangi bir değişiklik yapmanın mümkün olmadığı belirtildi. Organizasyonun, gelişmeleri yakından takip ederek gelecekteki yarışlar için planlamalarına devam edeceği öğrenildi.