McLaren, 2026 Formula 1 sezonu için geliştirdiği MCL40 modelinin Barselona'daki shakedown planlarını bir kez daha erteledi. Takım patronu Andrea Stella'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı programa göre, McLaren beş günlük özel testin ilk gününde 200 kilometrelik bir çekim günü gerçekleştirmeyi hedefliyordu. Ancak pazartesi günü Mercedes ve Haas gibi takımlar 150 turun üzerinde kilometre yaparken McLaren piste çıkmadı.
HAVA KOŞULLARI PLANLARI BOZDU
Salı günü ise hava koşulları planları tamamen altüst etti. Sabah saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyunca devam eden yoğun yağmur nedeniyle MCL40 garajdan çıkarılmadı ve araç, geçici test renkleriyle ilk kez görücüye çıkma fırsatı bulamadı. Çarşamba günü için de yağmur ihtimali sürerken, McLaren'in test programı üzerindeki belirsizlikler artmış durumda.
TEST PROGRAMI BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR
Takımın, pist koşullarının daha iyi olması beklenen perşembe ve cuma günlerini bekleyerek ilk sürüşü o günlere bırakması ihtimaller arasında yer alıyor. Bu gecikme, McLaren'in yeni sezon hazırlıklarında yaşadığı aksaklıkları gözler önüne seriyor ve taraftarların heyecanla beklediği ilk görüntüleri geciktiriyor.



