SPOR
Yayınlanma : 30 Nisan 2026 03:28
Düzenleme : 30 Nisan 2026 03:28

McLaren, güç ünitesindeki zayıf noktaları aştı

McLaren, güç ünitesindeki zayıf noktaları aştı
McLaren, güç ünitesindeki sorunları aşarak Miami öncesi daha hazırlıklı olduklarını duyurdu. Stella, yeni düzenlemelere yönelik simülasyon çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Son şampiyon McLaren için 2023 sezonunun başlangıcı umulan gibi gitmedi. Şu ana kadar sadece bir yarışta iki pilotunun da finiş görmesini sağlayabilen takım, sezonun ilk kısmında en büyük sıkıntıyı Mercedes güç ünitesinde yaşadı.

McLaren, güç ünitesindeki zayıf noktaları aştı 1

GÜÇ ÜNİTESİ SORUNLARI AŞILDI

McLaren, Mercedes tarafından geliştirilen güç ünitesinin temel kullanım detaylarını anlamakta zorluk çekti. Ancak yapılan sezon arası çalışmalarda, takımın güç ünitesindeki zayıf noktaları tespit ederek bunları gidermeye odaklandığı ifade edildi. Bu süreçte performans düşüklüğünün Mercedes’e yüklenmeye çalışıldığı yönünde iddialar da gündeme geldi. Takımın teknik direktörü Stella, McLaren’ın bu sorunları kendi içlerinde çözmeye başladığını belirtti.

McLaren, güç ünitesindeki zayıf noktaları aştı 2

YENİ DÜZENLEMELER İÇİN HAZIRIZ

Miami öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Stella, güç ünitesinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini doğruladı. “Mercedes ile yapılan yapıcı çalışmalar ve simülasyon araçlarımızın geliştirilmesi ile Avustralya’daki durumumuza kıyasla ciddi bir adım attık. Artık takım olarak çok daha hazırız” dedi. Ayrıca, simülasyon çalışmalarının yeni düzenlemeleri anlamada da kritik bir rol oynadığını vurguladı. “Yeni kurallar uygulandığında güç ünitesinin nasıl tepkiler verebileceğini öngörebiliyoruz. Mevcut simülasyonlarla bunu başarabileceğimize inanıyorum.”