McLaren, Şanghay'da yaklaşık yirmi yıl sonra ilk kez çifte DNS ile karşılaştı. Elektronik sorun yaşayan son dünya şampiyonu Lando Norris, yarış için garajdan çıkamadı. Takım arkadaşı Oscar Piastri ise griddeki problemi nedeniyle aracıyla yarışa katılamadı.

ELEKTRİK ARIZASI NEDENİYLE BAŞLAYAMADILAR
Norris, güç ünitesindeki elektrik arızası nedeniyle aracını çalıştıramadıklarını belirtirken, durumu öğrenmesinin yarışa çıkmasından yaklaşık 20 dakika önce olduğunu ifade etti. “Bazen mühendislerin işine müdahale etmemek daha iyi oluyor ama bu durum benim için oldukça hayal kırıklığıydı.” dedi. Britanyalı pilot, Formula 1 kariyerinde ilk kez yarışa başlayamamanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

PİASTRI DE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
Piastri’nin sorunu ise gridde ortaya çıktı. “Her şey normal görünüyordu ama yine güç ünitesiyle ilgili bir sorun yaşadım.” diyen Avustralyalı pilot, bu durumun üst üste ikinci DNS olduğunu belirtti. Geçen hafta Melbourne’deki yarışta da benzer bir kaza yaşamıştı. “Bazen bu tür şeyler yarışlarda yaşanabilir; ancak aynı anda iki pilotun da aynı sorunu yaşaması talihsizlik.” dedi. McLaren, 2005 yılında ABD Grand Prix'sinde de iki aracın yarışa başlayamadığı bir tecrübeyi yaşamıştı.






































































