McLaren CEO'su Zak Brown, 2026 Formula 1 sezonu öncesinde takımlarının durumu ve gelecek beklentileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Brown, yeni araç geliştirme süreçlerinin iyi gittiğini belirterek, takımın istikrarını koruma ve yeni kurallara adapte olma stratejisine odaklandığını vurguladı.

ARACIN KEŞİF SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Brown, yeni kuralların karmaşıklığına değinerek, aracın keşif sürecinin henüz devam ettiğini ifade etti. Sürücülerin sezon arasını verimli geçirdiğini ve iyi hazırlandıklarını belirten Brown, teknik ekipte ve kilit pozisyonlarda büyük değişiklikler yapmadıklarını, bunun bilinçli bir tercih olduğunu söyledi. Will Courtenay'in takıma katıldığını da ekledi.
ŞAMPİYONLUK BEKLENTİLERİ VE SÜRÜCÜ ADALETİ
Şampiyonluk ihtimali sorulduğunda temkinli bir dil kullanan Brown, henüz erken olduğunu ancak rekabetçi olacaklarını hissettiklerini dile getirdi. İlk dört takımın güçlü göründüğünü ancak birkaç günlük testin ardından daha net bir tablo ortaya çıkacağını belirtti. Sürücülerin (Lando Norris ve Oscar Piastri) istikrarlı davranışlarının en büyük güçleri olduğunu vurgulayan Brown, Piastri'ye karşı taraflı davranıldığı iddialarını ise bilgisizce ve hayal kırıklığı yaratan yorumlar olarak nitelendirdi. Takım içi yarış yönetimi konusunda 'dur' yerine 'bekle' kararlarının geçerli olduğunu ve motorların kurallara tamamen uygun olduğunu sözlerine ekledi.


