SPOR
Yayınlanma : 22 Aralık 2025 03:13
Düzenleme : 22 Aralık 2025 03:13

Las Vegas pisti Max Verstappen'e güldü: Norris ve Piastri diskalifiye edildi!

Las Vegas pisti Max Verstappen'e güldü: Norris ve Piastri diskalifiye edildi!
Las Vegas Grand Prix'sini Max Verstappen kazandı. Yarış sonrası yapılan kontrollerde Norris ve Piastri diskalifiye edildi, bu durum pilotlar klasmanını etkiledi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 22. yarışı olan Las Vegas Grand Prix'sinde zafer Red Bull pilotu Max Verstappen'in oldu. Nevada'nın meşhur pistinde 50 tur süren mücadelede, ikinci sıradan başlayan Hollandalı pilot, start anında elde ettiği avantajla birinciliği kimseye bırakmadı.

VERSTAPPEN'DEN SEZONUN ALTINCI ZAFERİ

1 saat 21 dakika 8.429 saniyelik derecesiyle finişe ilk ulaşan Max Verstappen, bu sezonki altıncı, kariyerindeki ise 69. birinciliğini elde etti. Yarışın ardından yapılan kontrollerde ise McLaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri'nin araçlarındaki taban plakasının yönetmeliklerde belirtilen seviyeden fazla aşınması nedeniyle diskalifiye edildiği açıklandı.

PİASTRI VE NORRIS'İN CEZASI KLASMANI DEĞİŞTİRDİ

Bu diskalifiye kararları, pilotlar klasmanında önemli değişikliklere yol açtı. Daha önce ikinci ve dördüncü sırada bitiren Norris ve Piastri'nin puanları silinirken, Verstappen aradaki puan farkını 24'e indirme fırsatı buldu. Diskalifiyelerin ardından güncellenen pilotlar klasmanında Lando Norris 390 puanla liderliğini sürdürürken, Oscar Piastri ve Max Verstappen 366 puanla ikinci sırayı paylaşıyor.