Avustralya Grand Prix'sinde istediğini alamayan McLaren pilotu Lando Norris, Çin'deki yarış öncesinde beklentilerini açıkladı. Melbourne'de takım arkadaşı Oscar Piastri yarışa başlayamazken, Norris beşinci sırada yarışı tamamlamıştı. Norris'e göre Avustralya, güç ünitesi yönetimi açısından sezonun en zorlu pistlerinden biriydi.

Şanghay'da Durum Değişecek
Norris, Şanghay'daki yarışta Mercedes'e daha yakın olmayı beklediklerini belirtti. "Melbourne, güç ünitesi açısından sezonun en zor pistlerinden biriydi. Lift-and-coast (gaz keserek süzülme) gibi birçok faktör vardı." diyen Norris, "Şanghay'da bu faktörler daha az, bu yüzden durum biraz daha basit olacak. Bu nedenle bence Mercedes'e daha yakın olacağız." şeklinde konuştu. Norris, Mercedes'in şu an herkesten daha iyi bir performans sergilediğini de ekledi.
Yeni Nesil Güç Üniteleri ve Sürüş Tarzı
Lando Norris, yeni nesil güç üniteleriyle birlikte pilotların sürüş tarzlarının da önemli ölçüde değiştiğini vurguladı. "Artık aracın yanı sıra adeta güç ünitesini de sürüyorsunuz. Bu tamamen farklı bir sürüş tarzı gerektiriyor." diyen Norris, F2, F3 ve F4'te öğrendiklerini unutup sıfırlamaları gerektiğini ifade etti. "Bu noktada pilot hâlâ fark yaratabilir ama güç ünitesini doğru kullanan pilot daha büyük fark yaratacaktır." yorumunu yapan Norris, pilotların rolünün azaldığını değil, değiştiğini söyledi.


