SPOR
Yayınlanma : 31 Ocak 2026 00:50
Düzenleme : 31 Ocak 2026 00:50

Hamilton son günde zirveye oturdu, Mercedes testte fırtına gibi esti

Hamilton son günde zirveye oturdu, Mercedes testte fırtına gibi esti
Lewis Hamilton, 2026 sezonu testlerinin son gününde en hızlı turu atarak zirveye çıktı, Mercedes ise en çok tur atan takım olarak dayanıklılığını kanıtladı.

Lewis Hamilton, Barselona-Katalonya Pisti'nde düzenlenen 2026 sezonu öncesi testlerin beşinci ve son gününde, attığı 1:16.348'lik turla zirveye yerleşti. Bu performans, eski takım arkadaşı George Russell'ı geride bırakarak günün en hızlı turunu kaydetmesini sağladı. Günün erken saatlerinde Charles Leclerc, 1:16.653 ile liderliği elinde tutuyordu.

MERCEDES'İN DAYANIKLILIK ŞOVU

Test haftasında Mercedes, en çok tur atan takım olarak öne çıktı. Pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri boyunca toplamda 500'ün üzerinde tur atan ekip, dayanıklılık konusunda rakipsiz olduğunu gösterdi. Andrea Kimi Antonelli'nin çarşamba günü tam bir yarış simülasyonu gerçekleştirmesi ve George Russell'ın perşembe günü attığı 1:16.4 civarındaki hızlı tur, takımın gücünü ortaya koydu. Mercedes motoru, fabrika takımı ve müşteri ekipleriyle birlikte en fazla turu tamamlayarak motor üreticileri arasında liderliği ele geçirdi.

DİĞER TAKIMLARDAN NOTLAR

Ferrari motoru ikinci sırada yer alırken, Red Bull Ford Powertrains üçüncü oldu. Red Bull ana takımı, Max Verstappen'in 69 tur atıp 1:18.285'lik zaman elde etmesiyle cuma günü pistte yeniden görüldü. Aston Martin, haftanın son iki gününde çalışmasına rağmen, Adrian Newey liderliğindeki sıra dışı sidepod ve motor kapağı tasarımıyla dikkat çekti. Fernando Alonso, takım arkadaşı Lance Stroll'ün aksine sorunsuz bir program geçirdi. Haas, Audi, Cadillac gibi diğer takımlar da testlere katılarak 2026 sezonuna hazırlıklarını sürdürdü.