SPOR
Yayınlanma : 19 Aralık 2025 12:22
Düzenleme : 19 Aralık 2025 12:22

Hadjar'ın Red Bull'daki kaderi, takımın 'felsefi' tercihine bağlı

Hadjar'ın Red Bull'daki kaderi, takımın 'felsefi' tercihine bağlı
Chandhok, Red Bull'un 2026 pilotu Hadjar'ın kaderinin, takımın şampiyonluk stratejisine bağlı olacağını belirtti. İkinci pilotun rolünün, takımın felsefi tercihiyle belirleneceği vurgulandı.

Formula 1'de Red Bull'un 2026 sezonunda Max Verstappen'in takım arkadaşı olarak Isack Hadjar'ı getirme planı, takımın genel stratejisiyle yakından ilişkili. Son yıllarda Verstappen ile aynı seviyede performans gösterecek bir pilot bulmakta zorlanan Red Bull, 2025 için Sergio Perez'in yerine getirilen Liam Lawson'ı kısa sürede Racing Bulls'a göndermiş ve Yuki Tsunoda'yı getirmişti. 2026'da ise Tsunoda'nın yedek pilotluğa çekilmesiyle Hadjar'ın Verstappen'in yanında mücadele etmesi bekleniyor.

RED BULL'UN STRATEJİK KARARI

Sky Sports F1 Show'a katılan Karun Chandhok, Hadjar'ın kariyerinin de selefleri gibi bir yol izleyip izlemeyeceği sorusuna, "Bence işin özü Red Bull'daki felsefi karara dayanıyor," şeklinde yanıt verdi. Chandhok'a göre Red Bull'un önünde iki temel yol var: Ya tüm odağı pilotlar şampiyonluğuna verip ikinci pilotu ikinci planda bırakmak ya da her iki aracı da rekabetçi hale getirerek McLaren'ın yaşadığı takım içi rekabet sorunlarını göze almak. Takımlar şampiyonluğunu hedefleyen bir takımın, iki pilotun da puan alabileceği bir araç geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Chandhok, bu sezon Verstappen'in pilotlar şampiyonluğunu iki puanla kaçırmasına rağmen takımlar şampiyonasında geride kalmalarının bu durumu gözler önüne serdiğini belirtti.

İKİNCİ PİLOTUN ROLÜ BELİRLENECEK

Chandhok, Red Bull yönetiminin vereceği kararın tamamen felsefi olduğunu ve ikinci aracın mücadelede ne kadar yer almasını istediklerine bağlı olduğunu ifade etti. Bu sezonki durumun bunun bir örneği olduğunu belirten Chandhok, "Eğer ikinci Red Bull daha iyi olsaydı ne olurdu? Max'in kazandığı iki-üç yarışta Yuki ikinci olsaydı, bu Lando Norris ya da Oscar Piastri'yi daha geriye iter ve şampiyonluk için yeterli olabilirdi," dedi. Sadece pilotlar şampiyonluğunu kazanmak için bile ikinci pilotun araçta kendini daha rahat hissetmesini sağlamaları gerektiğini, Max'i yenmesine gerek olmasa da en azından 2021'de Sergio Perez'in yaptığı gibi düzenli podyumlar alabilecek seviyede olması gerektiğini savundu.