SPOR
Yayınlanma : 19 Mart 2026 13:54
Düzenleme : 19 Mart 2026 13:54

Formula 1'de şok gelişme: Dört yarış üst üste gelebilir!

Formula 1'de şok gelişme: Dört yarış üst üste gelebilir!
Formula 1 takviminde radikal değişiklikler gündemde. Orta Doğu'daki yarışların iptali sonrası, Azerbaycan ve Singapur arasındaki boşluğa iki yeni yarış eklenerek tarihte ilk kez dört yarışlık bir seri oluşturulması değerlendiriliyor.

Formula 1 yönetimi, Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix'lerinin iptali sonrası takvimde radikal bir değişiklik yapmayı değerlendiriyor. Sezonun ilerleyen haftalarında dört yarışın peş peşe düzenlenmesi ihtimali ciddi olarak masada.

YENİ DÜZENLEME İHTİMALİ

Orta Doğu'daki gerilimler nedeniyle zorunlu beş haftalık aradan önceki son yarış Japonya Grand Prix'si olacak. Bu durum, takvimin yeniden şekillendirilmesini kaçınılmaz hale getirirken, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve Formula 1 yönetimi farklı senaryolar üzerinde çalışıyor. Daha önce Portimao ve Le Castellet pistleri alternatif olarak düşünülse de, zamanın kısıtlı olması nedeniyle bu seçenekler şimdilik rafa kaldırıldı.

TARİHTE İLK KEZ DÖRT YARIŞLIK SERİ Mİ?

Alman gazeteci Peter Hardenacke'nin edindiği bilgilere göre, Formula 1 sezonu daha kısa hale getirmek yerine yarışları farklı bir zaman dilimine sıkıştırmayı hedefliyor. Bu kapsamda en olası seçenek olarak Azerbaycan ve Singapur Grand Prix'leri arasındaki boşluk öne çıkıyor. Bu aralığa iki yarış daha eklenerek, tarihte ilk kez dört yarışlık bir seri oluşturulabileceği belirtiliyor. Hardenacke, "Bahreyn ve Suudi Arabistan yarışlarının Nisan'dan çıkarılmasıyla takvim daraldı ve alternatifler değerlendiriliyor. Japonya'da çift yarış fikri de konuşuldu ancak bu kadar kısa sürede organize etmek mümkün olmadı. Şu an en gerçekçi seçenek, Azerbaycan ile Singapur arasındaki boşluk. Buraya iki yarış daha eklenirse dört yarış üst üste yapılabilir." ifadelerini kullandı. Ancak bu planın, takımlar açısından ciddi seyahat ve iş yükü zorlukları yaratabileceği de vurgulanıyor.