İsviçre'nin gözde tatil beldesi Davos, bu yıl 56'ncısı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na ev sahipliği yaptı. 'Diyalog Ruhu' temasının benimsendiği zirvede, küresel çapta yaşanan krizlere rağmen ekonominin beklenenden daha dirençli olduğu mesajı verildi.

Rekor Katılımcıyla Ekonomik Dayanıklılık Vurgusu
Forum, 130 ülkeden 3 bini aşkın katılımcıyla şimdiye kadarki en yüksek katılım düzeyine ulaştı. Küresel ekonominin, yaşanan çalkantılara rağmen beklentilerin üzerinde bir dayanıklılık gösterdiği belirtilirken, 2026 yılı için yüzde 3'ün üzerinde bir büyüme öngörüsü paylaşıldı.

Dünya Liderleri ve İş Dünyasından Yoğun Katılım
Bu yılki zirveye hükümet düzeyinde katılım dikkat çekiciydi. 65 devlet başkanı, 55 ekonomi ve maliye bakanı, 33 dışişleri bakanı ve 11 merkez bankası başkanının yanı sıra, toplam 400 üst düzey isim bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Friedrich Merz gibi dünya liderlerinin yanı sıra, Türkiye'den de önemli iş dünyası temsilcileri forumda yer aldı.
Yapay Zekâ ve Barış Planı Tartışmaları Gündemdeydi
Davos'ta yapay zekâ teknolojilerinin toplum üzerindeki etkileri ve olası riskleri geniş bir şekilde tartışıldı. Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın bu konudaki görüşleri büyük ilgi gördü. Ayrıca, Donald Trump'ın Barış Planı'na ilişkin değerlendirmeleri ve Emmanuel Macron'a yönelik bazı yorumları da zirvenin öne çıkan başlıklarındandı.


