Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda, küresel sistemdeki kırılganlık ve Türkiye'nin bu süreçteki konumuna değindi. 3 saat 15 dakika süren toplantıda Erdoğan, 2025'in ilk 11 ayında ülkenin zorlukların üstesinden başarıyla geldiğini vurguladı. Türkiye'nin etrafındaki olumsuzluklara rağmen bir güvenlik adası vasfını koruduğunu belirten Cumhurbaşkanı, şehir hastanelerinin hayat kurtarıcı rolüne ve insansız savaş uçağı Kızılelma'nın harp tarihindeki ilklere imza atmasına dikkat çekti.
VİZYONSUZ MUHALİFLERE İNAT BAŞARILAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaseti eleştiri üzerine kuran "müzmin muhaliflere" itibar edilmesi halinde Avrasya Tüneli, Zigana Geçidi ve İstanbul Havalimanı gibi projelerin hayata geçirilemeyeceğini ifade etti. Vizyonsuzlar korosuna kulak asmadıklarını ve Türkiye için kurulan hayallerin önünde durmalarına izin vermediklerini söyledi. Erdoğan, "Terörsüz Türkiye süreci ile ekonomik şahlanışımızın, huzurumuzun, kardeşliğimizin önündeki en büyük engellerden birini ortadan kaldırmanın mücadelesi içerisindeyiz. Tehditler karşısında korkacak bir millet değiliz. Türkiye hedeflerine er ya da geç, öyle ya da böyle mutlaka ulaşacaktır. Girdiğimiz yoldan dönecek değiliz." şeklinde konuştu.
BÖLGESEL KARDEŞLİK KUŞAĞI GELİYOR
Erdoğan, coğrafyanın kana, çatışmaya, teröre ve kör şiddete doyduğunu belirterek, 86 milyon vatandaş için istenen iyiliklerin sınırların ötesindeki tüm kardeşler için de murat edildiğini dile getirdi. "Terörsüz Türkiye süreci ile bölgemizde tesis edeceğimiz kardeşlik kuşağı bütün kirli hesapları alt üst edecek, asırlık oyunları bozacak yeni bir dönemin kapılarını açacaktır." diyen Cumhurbaşkanı, tahriklere ve provokasyonlara kapılmadan bu kuşağın hayata geçmesi için samimiyetle çalışacaklarını vurguladı. Ayrıca, Togg'dan sonra Hyundai'nin de İzmit'teki fabrikasında yüzde yüz elektrikli araç üreteceği bilgisini paylaştı.
DİĞER GÜNDEM MADDELERİ VE UYARILAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Kasım'da Papa 14. Leo'yu ağırladıklarını ve görüşmelerde aile kurumuna yönelik tehditler ile İslam düşmanlığı gibi konuların ele alındığını aktardı. İsrail'in insanlık dışı saldırılarına dikkat çekerek, ateşkesin korunması, gıda yardımlarının ulaştırılması ve Kudüs-ü Şerif'teki tarihi statükonun korunması konusundaki hassasiyetlerini ilettiklerini belirtti. Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Erdoğan, Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğinin tehdit altına girdiğini ve münhasır ekonomik bölgelerdeki ticaret gemilerinin hedef alınmasının endişe verici bir tırmanmayı işaret ettiğini söyledi. Kendi münhasır bölgelerinde seyir, can ve çevre emniyetini tehdit eden bu saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, tüm taraflara gerekli uyarıların yapıldığını ekledi.



