SPOR
Yayınlanma : 02 Mart 2026 16:18
Düzenleme : 02 Mart 2026 16:18

CEO'dan seyahat endişelerine güvence: Avustralya Grand Prix'si yapılacak

CEO'dan seyahat endişelerine güvence: Avustralya Grand Prix'si yapılacak
Formula 1 CEO'su, Orta Doğu'daki gerilime rağmen Avustralya Grand Prix'sinin planlandığı gibi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Orta Doğu'daki artan gerilim, Formula 1 sezonunun başlangıcını tehdit eder hale geldi. Bu durum, Pirelli'nin Bahreyn'de planladığı lastik testinin iptaline neden olurken, Avrupa'dan Avustralya'ya güvenli seyahat konusunda endişelere yol açtı. Ayrıca, Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix'lerinin gerçekleştirilebileceği de tartışma konusu haline geldi.

YARIŞIN AKIBETİ SORU İŞARETİ

Son gelişmeler sonucu bazı havalimanlarının faaliyetlerini durdurması, 12 Nisan'da yapılması planlanan Bahreyn Grand Prix'sinin geleceği hakkında soru işaretleri doğurdu. Suudi Arabistan Grand Prix'si ise bir hafta sonrasında takvimde yer almakta. Formula 1 yönetimi, bu yarışların Orta Doğu'da değil, Avustralya, Çin ve Japonya'da gerçekleştirileceğini belirtti. Önemli olan, bu yarışlar için henüz birkaç hafta olması ve durumun yakından takip edilmesidir.

GÜVENLİK ÖNEMLİ BİR ENDİŞE

Avustralya Grand Prix'si CEO'su Travis Auld, Albert Park'tan katıldığı programda herhangi bir sorun yaşanmayacağını ifade etti. Auld, Formula 1 tarafından yürütülen bu süreçte takımlar, sürücüler ve personel hakkında yaklaşık 1000 kişinin uçuşlarını çoktan ayarladığını belirtti. Uçuşların değiştirilmesi gerektiğini ancak tüm kargoların hazır olduğunu vurguladı. Ayrıca, geçmişte yaşanan zorluklarla başa çıkma konusunda deneyimlerinin olduğunu dile getirdi.