GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Haziran 2026 22:56
Düzenleme : 23 Haziran 2026 22:56

Cemal Enginyurt, Özgür Özel'e yeni yol çizdi: Yürüyüş başlasın!

Cemal Enginyurt, Özgür Özel'e yeni yol çizdi: Yürüyüş başlasın!
Cemal Enginyurt, CHP içerisinde tartışmalar sürerken Özgür Özel liderliğinde yeni bir yol çizilmesi gerektiğini belirtti. Yürüyüşün başlamasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde 'mutlak butlan' tartışmaları devam ederken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları gerçekleştirildi.

KONGRE TAKVİMİ DUYURULDU

Partinin eylül ayının ilk haftasından itibaren olağan kongre takviminin başlatılacağı duyuruldu. İlgili il ve ilçe kongrelerinin takvimi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bu süreçte CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Kılıçdaroğlu yönetiminin belirlediği kurultay takvimine tepki göstererek, "Öyleyse yeni yol bulma zamanı gelmiş ve hak doğmuştur. Özgür Özel liderliğinde 'YÜRÜYÜŞ' başlasın" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

YENİ PARTİ İDDİALARI GÜNDEMDE

Enginyurt'un bu paylaşımının zamanlaması dikkat çekti. CHP'nin Meclis grup toplantısında konuşan Özgür Özel, "Bu partiyi öyle ya da böyle bir kez daha alacağız, açacağız. Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. Ama eninde sonunda iktidara kavuşacağız" diyerek yeni bir yol bulacaklarını ifade etmişti. Özgür Özel ve ekibinin yeni bir parti kuracağına dair iddialar gündemdeyken, Cemal Enginyurt'un "'YÜRÜYÜŞ' başlasın" paylaşımı, eski CHP liderinin kuracağı partinin adı olacağı şeklinde yorumlandı.