SPOR
Yayınlanma : 11 Şubat 2026 19:54
Düzenleme : 11 Şubat 2026 19:54

Cadillac Teknik Patronu Symonds, Perez'e sahip çıktı: 'Eleştirileri hak etmedi

Cadillac Teknik Patronu Symonds, Perez'e sahip çıktı: 'Eleştirileri hak etmedi
Cadillac'ın teknik patronu Pat Symonds, yeni takım arkadaşı Sergio Perez'i savunarak, son yıllardaki eleştirilerin haksız olduğunu ve Perez'in çok yetenekli bir pilot olduğunu söyledi.

Cadillac, 2026 Formula 1 sezonunda pistlere 11. takım olarak çıkacak. Takım, eski Mercedes pilotu Valtteri Bottas ve Red Bull'dan ayrılan Sergio Perez'i kadrosuna kattı. Perez, geçtiğimiz sezon Red Bull'da Max Verstappen'in gölgesinde kalmış ve performansı nedeniyle yoğun eleştiri almıştı.

SYMONDS'TEN PEREZ'E TAM DESTEK

Cadillac'ın teknik patronu Pat Symonds, Bahreyn'deki sezon öncesi testlerin ilk gününde medyaya açıklama yaptı. Symonds, yeni pilot kadrosundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, özellikle Sergio Perez'i savundu. 'Checo'yu tanımıyordum, ilk simülatör seansında onu dinlemek çok iyiydi. Ondan çok etkilendim' diyen Symonds, 'Son yıllarda hakkında çıkan kötü haberler ve eleştiriler bana göre hiç hak edilmiş değil. O çok yetenekli bir sürücü, yarış kazanmış biri ve ne yaptığını biliyor' ifadelerini kullandı.

BOTTAS VE YEDEK KADROYA ÖVGÜ

Symonds, Bottas ile daha önce Williams'ta çalıştığını hatırlatarak onun yeteneklerine ve geri bildirimlerine övgü yağdırdı. Ayrıca, yedek pilotları Zhou Guanyu'nun da simülatörde çok iyi geri bildirim verdiğini belirterek, 'Bence elimizde harika bir kadro var' dedi. Red Bull'un Perez'in ayrılışından sonra ikinci koltuğu doldurmakta zorlandığına da değinildi. Liam Lawson kısa bir süre koltuğu devralmış, ardından Yuki Tsunoda gelmiş, ancak 2026'da Tsunoda'nın yerini Isack Hadjar almıştı.