SPOR
Yayınlanma : 27 Ocak 2026 17:08
Düzenleme : 27 Ocak 2026 17:08

Barselona'da 2026 testleri sürüyor: Verstappen hızını artırdı, yağmur pisti ele geçirdi

Barselona'da 2026 testleri sürüyor: Verstappen hızını artırdı, yağmur pisti ele geçirdi
Barselona'daki 2026 Formula 1 testlerinin ikinci gününde, Ferrari ve Red Bull pistte yer alırken, Verstappen en hızlı turu attı ve yağmur koşulları sürüşleri etkiledi.

Formula 1'in 2026 sezonu için Barselona'da düzenlenen Shakedown testlerinin ikinci gününde, sadece Ferrari ve Red Bull takımları pistte yer aldı. Ferrari, Charles Leclerc kullanımıyla SF-26 modelini test ederken, Red Bull ise Max Verstappen ile RB22'yi piste sürdü. Bu, her iki pilotun da kapalı kapılar ardında gerçekleşen bu testlerdeki ilk sürüşü oldu. Red Bull, bir önceki gün Isack Hadjar ile 108 tur atarak yoğun bir program yapmıştı.

KURU ZEMİNDE HIZ REKABETİ

Sabah saatlerinde pistin kuru olmasından yararlanan pilotlar, en iyi derecelerini kaydetti. Max Verstappen, 1:19.578'lik zamanıyla en hızlı turu atarken, Charles Leclerc 1:20.844'lük bir derece yaptı. Ancak bu zamanların performans değerlendirmesi için anlamlı olmadığı vurgulandı, çünkü takımlar asıl olarak veri toplama, aerodinamik testler ve yeni güç ünitelerinin elektrik yönetimi üzerine odaklanıyordu. Ferrari'nin sabah bölümünde sorun yaşamadığı gözlemlenirken, Verstappen pist dışına çıkarak kırmızı bayrağa neden oldu, fakat bu ciddi bir olay değildi ve pilot kısa sürede garaja döndü.

YAĞMURUN ETKİSİ VE TUR SAYILARI

Belli bir süre sonra başlayan yağmur, hava tahminlerinde öngörüldüğü gibi pist koşullarını değiştirdi. Sürücüler yağmur lastikleriyle sürüş yaparken, tur zamanları yaklaşık 26 saniye yavaşladı. Pist kurudukça, Leclerc zamanlarını istikrarlı şekilde düşürerek 1:30 seviyelerine kadar indi ve toplamda 64 tur atarak Barselona'daki bir grand prix mesafesi olan 66 tura yaklaştı. Verstappen ise hem kuru hem ıslak zeminde sürüş yapmasına rağmen, Leclerc'e kıyasla daha az tur atarak sabah bölümünü 27 turla tamamladı. Ayrıca, McLaren'in bugünkü testlere katılmayacağı resmi açıklamayla doğrulandı.