Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Bolat, TEKNOFEST İstanbul'u ziyaret etti ve etkinliğin coşkusunu vurguladı.
TEKNOFEST'İN BAŞARISI
Bakan Bolat, TEKNOFEST'in kurucusu T3 Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle, çocukların, gençlerin ve ailelerin coşkusunun gözle görülür olduğunu belirtti. 'Halkımız Türkiye’nin başarılarını ve coşkusunu yaşamak için buraya geliyor' dedi.
SAVUNMA SANAYİSİNDE GELİŞMELER
Bakan, yurtdışı temaslarında Türk sanayisinin teknolojik ve savunma sanayisindeki başarılarının sıkça vurgulandığını dile getirdi. Savunma sanayisinin 2002'den beri önemli ilerleme kaydettiğini, 90 bin kişinin çalıştığını ve yıllık 20 milyar dolarlık üretim yaptığını açıkladı. Sektörün ihracatının geçen yıl 7,2 milyar dolardan bu yıl en az 8 milyar dolara yükselmesini beklediklerini söyledi. Havacılık, uydu sanayi ve yazılım sektöründeki gelişmeleri de vurguladı, yazılım ihracatının geçen yıl 5 milyar dolar, bu yıl ise 5,5 milyar doları aşmayı hedeflediklerini belirtti.
GENÇLERİN KATKISI
Siyasi ve ekonomik istikrarın, ekonomik reformların ve girişimcilerin başarılarının önemine dikkat çeken Bolat, gençlerin teknolojiye yönelmesinin ve projeleriyle teknolojik devrime katkıda bulunmasının önemini vurguladı. Hükümetin, Sanayi Bakanlığının, TÜBİTAK'ın ve özel sektörün bu konudaki çalışmalarını takdir etti.



