2026 Formula 1 sezon öncesi Bahreyn testlerinin üçüncü gününün sabah bölümü, güneşli ve sıcak bir havada başladı. Hava sıcaklığının 25°C, pist sıcaklığının ise 29.5°C olarak ölçüldüğü seansta, rüzgar önceki günlere kıyasla daha az etkili oldu. Piste çıkan isimler arasında Oscar Piastri (McLaren), George Russell (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull), Lewis Hamilton (Ferrari), Carlos Sainz (Williams), Liam Lawson (Racing Bulls), Lance Stroll (Aston Martin), Oliver Bearman (Haas), Gabriel Bortoleto (Audi) ve Franco Colapinto (Alpine) yer aldı. Cadillac aracıyla yolda kalan Valtteri Bottas, günün ilk kırmızı bayrağına neden oldu. Bottas'ın pite dönüp iki saat sonra piste geri dönmesiyle seans devam etti.

RUSSELL'DAN LİDERLİK VE TUR REKORU
George Russell, Mercedes'in perşembe günü yaşadığı zaman kaybını telafi etmek amacıyla seansın başından itibaren yoğun bir tempo izledi. Topladığı 78 tur ile günün en çok mesafe kat eden pilotu unvanını elde eden Russell, aynı zamanda 1:33.918'lik derecesiyle zaman tablosunun zirvesine adını yazdırdı. Ferrari pilotu Lewis Hamilton, Russell'ın 0.291 saniye gerisinde ikinci sırada yer alarak dikkatleri üzerine çekti. Max Verstappen 1:35.341 ile üçüncü sırayı alırken, onu 1:35.972 ile Oliver Bearman ve 1:36.390 ile Oscar Piastri takip etti.

TUR SAYILARI VE GÜNÜN DEVAMI
Sabah bölümünde pilotların tamamladığı tur sayıları ise şu şekildeydi: George Russell (78), Liam Lawson (74), Oscar Piastri (67), Carlos Sainz (65), Franco Colapinto (64), Lewis Hamilton (63), Max Verstappen (61), Oliver Bearman (60), Gabriel Bortoleto (58) ve Lance Stroll (52). Valtteri Bottas ise 30 turda kaldı. Bahreyn'deki ilk testlerin son gününde öğleden sonra seansı saat 15:00'te başlayacak.


