SPOR
Yayınlanma : 26 Aralık 2025 15:05
Düzenleme : 26 Aralık 2025 15:05

Audi F1'e erken veda mı ediyor? Binotto'dan dikkat çeken açıklamalar!

Audi F1'e erken veda mı ediyor? Binotto'dan dikkat çeken açıklamalar!
Audi'nin Formula 1'e girişi öncesi Mattia Binotto, ilk sezonda sürpriz beklemediklerini ve 2030 hedeflerine odaklandıklarını belirtti. Uzun vadeli yatırımların getirisi yıllar sonra görülecek.

Formula 1 dünyası, Audi'nin 2026'daki güçlü girişiyle heyecanlanırken, projenin ilk etapta zorlu geçeceği yönündeki tahminler güçleniyor. Sauber'i devralarak gridde yerini alacak olan Alman devinin, başlangıçta büyük bir dezavantajla yola çıkacağı öngörülüyor.

İLK YILDA SÜRPRİZ BEKLENMİYOR

Audi'nin Formula 1 operasyonlarından sorumlu isimlerden Mattia Binotto, bu konudaki görüşlerini net bir şekilde ortaya koydu. Reuters'a verdiği demeçte Binotto, projenin doğru yönde ilerlediğini ancak ilk sezonda iddialı sonuçlar beklememek gerektiğini belirtti. "Bence proje olarak doğru yönde ve belli bir güvenilirlikle ilerliyoruz. Bunu adım adım inşa ediyoruz," diyen Binotto, çalışanlar nezdindeki bağlılığın ve yapılan uzun vadeli yatırımların projenin inandırıcılığını artırdığını vurguladı.

UZUN VADELİ HEDEFLER VE SABIR GEREKSİNİMİ

Binotto, Audi'nin bu spora tamamen bağlı olduğundan şüphe duymadığını ve yapılan yatırımların getirisinin ancak üç veya dört yıl sonra görülebileceğini ifade etti. "Şu anda sabır gerektiğini düşünüyorum, hâlâ inşa sürecindeyiz. Gelecek yıl en iyi motora sahip olmayı kesinlikle beklemiyorum ama bu önemli değil. Çünkü 2030 için hedeflerimizi net şekilde belirledik. Gelecek yıl bir sürpriz olmayı hedeflemiyoruz," şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, Audi'nin Formula 1'deki ilk yılında zirve yarışına dahil olmayacağını, ancak uzun vadeli bir şampiyonluk hedefiyle yola çıktığını gösteriyor.