Scuderia Ferrari, Arthur Leclerc'in Abu Dabi Grand Prix'sinin cuma günü Yas Marina pistinde yapılacak ilk antrenman seansında Lewis Hamilton'ın yerine geçeceğini resmen açıkladı. Yedi kez dünya şampiyonu Hamilton, öğleden sonra gerçekleşecek ikinci antrenman seansında aracına geri dönecek. Bu değişiklik, Arthur Leclerc'e bir Formula 1 aracını daha deneyimleme fırsatı sunarken, aynı zamanda ağabeyi Charles Leclerc ile aynı seansta yarış pistinde buluşmasını sağlayacak.

KARDEŞLER PİSTTE BULUŞUYOR
Arthur Leclerc, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Charles ve ben, ilk antrenman seansında tekrar birlikte süreceğimiz için çok mutluyuz. Onun garajının diğer tarafındaki araçta olmak gerçekten heyecan verici" ifadelerini kullandı. Bu durum, iki kardeşin profesyonel bir yarış ortamında yan yana yer almasına olanak tanıyarak, Formula 1 dünyasında nadir görülen bir an yaşatacak.
SİMÜLATÖRDEN PİSTE PRATİK KAZANIM
Leclerc, antrenmanın teknik önemine de değinerek, "Teknik açıdan bakıldığında, pisti kullanmak bizim için çok değerli çünkü çoğunlukla Maranello'daki simülatörde takımı destekliyoruz. Pistte sürmek, mühendislerle daha iyi geri bildirimler paylaşmamıza yardımcı oluyor" dedi. Bu deneyim, onun sürüş becerilerini geliştirmesine ve takımın gelecek için veri toplamasına katkı sağlayacak.


