SPOR
Yayınlanma : 10 Temmuz 2026 15:16
Düzenleme : 10 Temmuz 2026 15:16

Alpine pilotu Colapinto için Nielsen'den kritik analiz: 'Yerini bileğinin hakkıyla kazandı

Alpine pilotu Colapinto için Nielsen'den kritik analiz: 'Yerini bileğinin hakkıyla kazandı
Alpine yöneticisi Steve Nielsen, Franco Colapinto'nun takım içindeki yerini bileğinin hakkıyla kazandığını belirtti. Genç pilotun gelişimini öven Nielsen, takımın güncellemeler ve rekabet konusunda temkinli olması gerektiğini vurguladı.

Alpine'deki koltuğunu 2026'ya kadar garantileyen genç pilot Franco Colapinto'nun performansı, takım yöneticisi Steve Nielsen tarafından mercek altına alındı. Nielsen, 23 yaşındaki Arjantinli pilotun bu sezonki gelişimini ve takım içindeki yerini değerlendirdi.

Alpine pilotu Colapinto için Nielsen\

COLAPINTO'NUN YÜKSELİŞİ VE GELECEĞİ

2024 sezonunda Alpine ile yarışan ve ilk sezonunda puan alamasa da 2026 için koltuğunu koruyan Colapinto, bu yıl daha istikrarlı bir grafik çiziyor. Alpine'in markalar şampiyonasındaki 60 puanının 18'ini Colapinto'nun 5 kez ilk 10'a girerek topladığı belirtiliyor. Pierre Gasly'nin uzun vadeli sözleşmesi varken Colapinto'nun 2027'deki durumu hakkında Nielsen, "Herkes her zaman daha fazlasını ister. Franco'nun sezona yavaş başlayıp sonradan açılan bir pilot olduğunu düşünüyorum. Giderek daha da iyileşiyor. Bu yıl şimdiden bazı iyi yarışlar çıkardı. Kendini geliştiriyor. Dolayısıyla bence takımdaki yerini bileğinin hakkıyla kazandı ve zamanı geldiğinde kararlarımızı vereceğiz. Eğer yeterince iyiyse kalacaktır, değilse daha iyi bir seçenek değerlendirilir. Formula 1'in doğası budur," ifadelerini kullandı.

Alpine pilotu Colapinto için Nielsen\

PİLOTUN GELİŞİM ALANLARI VE TAKIMIN DURUMU

Nielsen, Colapinto'nun özellikle yarışlardaki istikrarının arttığını ve takım arkadaşı Gasly'ye tutunma becerisinin geliştiğini vurguladı. Geçen yılki aracın kötülüğü nedeniyle bu ayrımın zor olduğunu belirten Nielsen, bu yıl Gasly ile kafa kafaya mücadele ettiği anların olduğunu ve bunun görülmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Nielsen, şampiyonasındaki mevcut durumları hakkında ise Racing Bulls ile aralarındaki 1 puanlık farkın rehavete yol açmaması gerektiğini belirterek, "Henüz sezonun yarısına bile gelmedik. Rahatlamamızın imkânı yok. Sıralamanın değişmesi için küçük, bir nevi kaotik bir yarış yeterli olur ki bu yıl onlardan zaten birkaç tane yaşadık. Eğer Racing Bulls önümüzde yer alırsa büyük puanlar toplayabilirler. Rahatlamaktan çok uzağız ve onlarla, yani Racing Bulls ile bir güncelleme savaşının içindeyiz. Ayrıca diğer bazı takımların da büyük güncellemeler getireceğine dair söylemler duyuyorum, göreceğiz. Önümüzde daha gidilecek çok uzun bir yol var ve hiçbir şeye kesin gözüyle bakmıyoruz," şeklinde konuştu.