Britanya Grand Prix'si sıralama turlarının ardından Lewis Hamilton, Mercedes'in yarış temposunun çok daha güçlü olacağını savundu.

MERCEDES'İN DAYANIKLILIĞI SORUN OLDU
Yedi kez dünya şampiyonu pilot, Ferrari'nin SF-26 modelinin yarışın başında liderliği ele geçirse bile Mercedes'in uzun sürüş temposuna karşı bunu koruyamayacağını ifade etti. Hamilton, startta Charles Leclerc ve Andrea Kimi Antonelli'yi geride bırakmayı başardı. Genç İtalyan pilot, ilk bölümün büyük kısmını Hamilton'ı geçmeye çalışarak geçirdi. Ancak yarışın son kısmında, Antonelli, kendisinden çok daha eski lastiklerle mücadele eden Leclerc'i yakalamaya hazırlanıyordu. Ne yazık ki, teknik bir arıza yaşayan Mercedes pilotu, galibiyet umutlarını kaybetti.
FERRARI REKABETÇİ AMA MERCEDES KENDİNE ODAKLANMALI
Sky İtalya'ya konuşan Mercedes takım patronu Toto Wolff, Ferrari'nin artık daha rekabetçi olduğunu kabul etti. Ancak asıl sorunun Mercedes'in dayanıklılık problemleri olduğunu vurguladı. Wolff, "Ferrari'den korkuyor muyum? Hayır. Öncelikle kendimize odaklanmamız gerekiyor. Dayanıklılık sorunları nedeniyle son yarışlarda 75 puan kaybettik," dedi. Ayrıca, Ferrari'nin Silverstone'da daha az rekabetçi olacaklarını düşündüğünü ancak yarışın ilk bölümünde tempolarının Mercedes'e oldukça yakın olduğunu belirtti.


